Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Do Krkonoš se psem? Do těch polských jedině s náhubkem a vodítkem

Během léta určitě spousta lidí zamíří na výlety do Krkonoš. A málokdo chce své čtyřnohé parťáky ochudit o zážitky a nádherné výhledy. Jenž stejně tak moc lidí neví, že do polských Krkonoš musí vstupovat se psem na vodítku a navíc s náhubkem.

Na toto nařízení upozorňuje česká Správa KRNAPu. U nás přitom můžete po horách trajdat se psem, jak se vám za chce, ale samozřejmě to má své podmínky. „V české části Krkonoš se mohou lidé pohybovat se psy volně. Povinností ale zůstává, že pes musí být jednoznačně pod kontrolou,“ uvádí mluvčí Správy KRNAPu Radek Drahný.

Na spolehlivost svého psa tak můžete spoléhat v Česku, v Polsku jsou ale pravidla přísnější. A pokud se jimi nebudete řídit, hrozí vám pokuta. „Na dodržování pravidel se zaměřuje stráž národního parku, při zjištění nedodržení pravidel může být takové chování i pokutováno,“ upozorňuje Drahný.

Zároveň ale dodává, že i na české straně kolikrát dochází ke konfliktům mezi turisty a jejich psy. „Turisté by si měli uvědomit, že někteří lidé se mohou psa bát,“ dodává mluvčí. Proto by měl každý majitel psa uvážit, zda svého psa i na české straně hor nemít raději na vodítku. V dnešní době mohou lidé využít i celou řadu vychytávek, například v podobě opasku, díky kterému zůstávají ruce volné.

Foto pixabay.com

Štítky pes, Krkonoše, cestování, výlety, léto

Do Krkonoš se psem? Do těch polských jedině s náhubkem a vodítkem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.