Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

TIP NA VÝLET: Přijeďte se vyluftovat na Benecko

PR článek

Vydejte se s dětmi prozkoumat nejvýše položenou obec západních Krkonoš. Je ideálním místem pro pěší výlet do přírody, cyklistiku nebo třeba in-line brusle. Nabízí nádherné výhledy na panoramata Krkonoš v čele s 1435 m vysokým Kotlem neboli Kokrháčem.

BENECKÁ PŘÍRODNÍ STEZKA je dlouhá 3,4 km a bude tu na vás čekat 10 herních stanovišť, která jsou určená rodinám s dětmi od 4-12 let. Vycházkový okruh je vhodný i pro kočárky. Na stezce se vyluftujete na čerstvém vzduchu a také se naučíte něco nového o krkonošské přírodě. Každá zastávka je věnována jinému druhu krkonošské fauny, flóry nebo pohybové aktivitě.

Pohodová IN-LINE STEZKA lesem je určená jak začátečníkům, tak i zkušeným bruslařům. Na cestě z centra Benecka rozproudíte krev, nadýcháte se čerstvého vzduchu a projedete se v nádherné krkonošské přírodě. V Občerstvení Rovinka si můžete odpočinout a dát si za odměnu něco dobrého na zub. A pokud nejste právě inline bruslaři, půjčte si koloběžku, nebo přijeďte na longboardu. Vaší fantazii se meze nekladou!

Vzdušné lázně v Krkonoších mají svůj SINGLTREK. Jedná se o 1 300 metrů dlouhý okruh lehké obtížnosti, ideální pro děti. Malý okruh singltreku, najdete v lesíku za hřištěm Hančova sportovního klubu. Jeho začátek, nástupní místo, je přímo z parkoviště P3 (na rozcestí), na silnici mezi hotelem Kubát a zatáčkou u Bellevue.

Až vyzkoušíte některou z aktivit na Benecku, tak pro něco dobrého k jídlu a pití se stavte například v RESTAURACI HOTELU SKALKA, která se nachází v centru obce Benecko u centrálního parkoviště. Z terasy restaurace jsou krásné výhledy na vrcholky Krkonoš. Anebo zajděte na HANČOVU BOUDU, kde na vás dýchne teplo domova, nejenom z kuchyně.

TIP: A co všechno můžete podniknout s dětmi na Benecku? Podívejte se na video „Jak si užít Benecko během tří dnů„ s Dva tátové.

Štítky Benecko, Krkonoše, tip na výlet, příroda, inline brusle

TIP NA VÝLET: Přijeďte se vyluftovat na Benecko  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.