Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Společnost pokácela stromy podél trati bez povolení. Dostala pokutu 180 tisíc

Pražská společnost IM-stav dostala od České inspekce životního prostředí (ČIŽP) v Liberci pokutu ve výši 180 tisíc korun za nepovolené kácení dřevin.

Ke kácení stromů mimo les došlo podél železniční trati mezi Bakovem nad Jizerou a Jedlovou. Více než sto kusů dřevin šlo k zemi v katastrálním území obcí Doksy, Jestřebí u České Lípy a Provodín. „Společnost se kácením dopustila porušení zákona o ochraně přírody a krajiny,“ sdělila mluvčí  ČIŽP Radka Nastoupilová.

Stromy padly v průběhu září a listopadu 2014. Teprve ale na konci minulého roku nabyla pokuta právní moci. „Inspektoři odhalili kácení objednané Správou železniční dopravní cesty (SŽDC) během kontroly zaměřené právě na kácení dřevin rostoucích mimo les u železničních drah,“ řekla Nastoupilová.

Podle Martina Kmocha, ředitele Oblastního inspektorátu ČIŽP v Liberci, měla takovému kácení předcházet žádost o povolení, ta ale podána nebyla. „Nebylo tak možné vyhodnotit, zda jsou tyto zamýšlené zásahy v souladu s požadavky na ochranu dřevin,“ komentoval Koch.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto cizp.cz

Štítky ČIŽP, kácení, stromy, Česká inspekce životního prostředí, dřevina, Liberec, Radka Burketová, Správa železniční dopravní cesty, Česká Lípa, Doksy, Bakov nad Jizerou, Provodín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Společnost pokácela stromy podél trati bez povolení. Dostala pokutu 180 tisíc  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.