Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Organza a Street Pho vyvěsí srdíčko a členům záchranných složek nabídnou občerstvení zdarma

PR článek

I když mají problém udržet své podnikání při životě, přesto se zapojí do akce, kterou iniciuje vietnamská komunita. Také dvě liberecké restaurace – Organza a Street Pho, chtějí ocenit práci záchranných složek a nabídnou jím občerstvení zdarma.

„Ta akce nás velmi zaujala, lidé v první linii mají náš velký obdiv. Proto jsme se chtěli připojit a členům záchranných složek také nabídneme občerstvení zdarma,“ říká majitel restaurací Organza a Street Pho Jakub Vaniš. Sám se s iniciátorem akce Tram Van Sangem spojil s tím, zda by se mohly liberecké podniky zapojit. „Byl nadšený, od čtvrtka tak vylepíme srdíčko a záchranným složkám připravíme oběd složený z nápoje a jednoho jídla , který bude k dispozici mezi 11 až 15 hodin. Objednávky přijmeme buď telefonicky nebo u výdejního okénka restaurace,“ dodává.

Bojují o přežití

Se solidární akcí přichází i přes to, že jeho podniky bojují o přežití. Aktuálně funguje kuchyň, kde se vaří dále, jídla se pak vydávají okénky nebo přes doručovací službu. Vaniše pozitivně překvapil zájem lidí. „Musím říct, že jsem to nečekal. V obou provozech každý den vydáme desítky objednávek.“ 

Obě restaurace nabízejí při objednání jídla patnáctiprocentní slevu, balné je sníženo na pět korun. Problémem je ale hotovost. „Prakticky žádnou nemáme, lidé platí kartou a doručovací služba platbu kartou dokonce vyžaduje a na tyto peníze musíme počkat minimálně 14 dní,“ vysvětluje majitel restaurací.

Akce s jídlem a pivem

Věří, že těžké období dokáží oba podniky překlenout. „Jsme domluveni s dodavateli, kteří nám vychází vstříc, aktuální výplaty poplatíme. Vidím to tak, že měsíc jsme v tomto provozu schopni vydržet bez zásadních změn,“ pokračuje.

Sám ukazuje, že Češi se dokáží přizpůsobit, od víkendu připravuje speciální akci s jedním ze svých dodavatelů – pivovarem Kousek piva. „Je nám jasné, že lidé se chtějí i nyní alespoň trochu bavit, bude tak možné si objednat točené pivo do petky a k tomu nějaké party jídlo jako jsou burgery,“ uzavírá Vaniš s tím, že by tak rád zpříjemnil lidem chvíle doma.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Organza, Streetpho, koronavirus, liberec, omezení, phở, restaurace, jídlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Organza a Street Pho vyvěsí srdíčko a členům záchranných složek nabídnou občerstvení zdarma  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.