Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Parkování na přechodu nebo zastávce. Řidiči by měli při vykládání dětí přemýšlet

Přestože v současné době jsou školy a školky zavřeny, jakmile to bude možné, vrátí se do původního provozu. A do starých kolejí se zřejmě vrátí i chování řidičů, alespoň v Turnově.

Právě na nevhodné chování řidičů, kteří vozí své ratolesti do škol a školek, upozornila turnovská radnice. Ta se totiž s problematickým parkováním v blízkosti školských zařízení potýká dennodenně. „Motoristé se v blízkosti škol a školek dopouštějí různých přestupků. Nejčastěji zastavení na přechodu nebo u zastávky autobusu,“ uvedla mluvčí města Zdenka Štrauchová.

Dalším častým prohřeškem turnovských řidičů bylo stání ve vzdálenosti kratší než 5 metrů od přechodu. Řidiči si to možná neuvědomují, ale za takové chování jim hrozí pokuta. Ta se na místě může vyšplhat ke 2 000 korun a ve správním řízením až k 2 500 korun. 

Parkování před přechodem nebo přímo na něm přitom může ohrozit lidské zdraví. „Takové vozidlo totiž může zakrýt dítě nebo jinou osobu, která chce přejít přes přechod, a automobil objíždějící zaparkovaný vůz by mohl osobu srazit,“ upozornila Štrauchová. Město tak vyzývá řidiče k ukázněnosti.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Turnov

Štítky Turnov, policie, škola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Parkování na přechodu nebo zastávce. Řidiči by měli při vykládání dětí přemýšlet  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.