Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Studentky TULky pomáhají v péči o seniory. I pouhé popovídání udělá hodně

Celkem čtyři studentky z Fakulty přírodovědně-humanitní a pedagogické pomáhají v současných dnech v sociálních službách, které se potýkají s akutním nedostatkem pracovníků. Studentky svou návštěvou udělají seniorům radost a také je dokážou rozptýlit.

Mnoho studentů z Technické univerzity v Liberci se nabídlo, že rádi v současné situaci pomohou. Čtyři studentky oslovil kraj a v zařízeních si každé pomoci váží. Například v Mimoni přítomnost studentek alespoň částečně nahradí chybějící personál. „Některé pracovnice jsou doma s dětmi a teď nám chybí,“ sdělila ředitelka Sociálních služeb města Mimoň Kateřina Kapičková.

Jednou ze studentek, které nyní tráví každý den se seniory, je i Radka Navrátilová. Společně hrají deskové hry, povídají si a někdy jim pomáhá zprostředkovat i kontakt s rodinou skrze telefon nebo videohovor. „Jsou teď dost smutní. Když ale z návštěvy odcházím, je na nich vidět, že se jim nálada zlepší,“ uvedla studentka.

Dále studenti pomáhají v Hodkovicích nad Mohelkou a České Lípě. Fakulta odevzdala kraji listinu s celkem 90 jmény studentů všech ročníků oborů speciální pedagogiky a sociální práce. O pomoc mají zájem organizace nejen v Libereckém kraji, ale i za jeho hranicemi s ohledem na trvalé bydliště studentů.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky TUL, univerzita, senioři, koronavirus, Mimoň, Technická univerzita v Liberci, Hodkovice nad Mohelkou, Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Studentky TULky pomáhají v péči o seniory. I pouhé popovídání udělá hodně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.