Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Kvůli opravám Rádelského mlýnu nesmí na Rádlo žádné náklaďáky. Omezení se dotknou i cyklistů

Rekonstrukce křižovatky Rádelský mlýn se projevila i na přilehlých komunikacích, které musí v těchto dnech odolávat většímu náporu dopravy. Řidiči si ale často zkracují cestu úseky, které pro to nejsou vhodné. Nyní tak dojde k dalším opatřením, která se dotknou nejen řidičů ale i cyklistů.

Mnohem větší provoz je v obci Rádlo. Přestože dopravní značení omezilo vjezd náklaďáků nad 12 tun, obec se nezbavila velkého množství osobáků a dodávek. „Na jednání jsme společně se starosty dotčených obci a Policie ČR vyhodnocovaly skoro měsíční provoz,“ informoval Jan Čáp z odboru dopravy Krajského úřadu.

Nově tak nebudou moci do obce Rádlo vjet žádná nákladní vozidla kromě dopravní obsluhy. Desítky dodávek totiž komplikovaly dopravu zejména na úzké komunikaci vedoucí přes Milíře. A nová omezení budou platit i pro cyklisty. „Ti nově nebudou moci jet po silnici III. třídy č. 2874 v úseku od Rádelského koupaliště po Milíře. V tomto úseku vede cyklostezka a není tak důvod, aby cyklisté jezdili po silnici,“ komentoval starosta Rádla Miroslav Šikola.

Podobné problémy se v menší míře vyskytují i v Horním Podhájí v Jeřmanicích. Zde si zkracují náklaďáky cestu po silnici třetí třídy. V úseku od mimoúrovňové křižovatky na silnici I/35 do části Horní Podhájí a Vratislavice nad Nisou tak nyní nebudou moci jezdit vozidla nad3,5 tuny.

Na dodržování všech opatření bude i nadále dohlížet policie.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ŘSD

Štítky Rádlo, doprava, Rádelský mlýn, Jablonecko, cyklista, silnice, Policie České republiky, Horní Podhájí, mlýn

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli opravám Rádelského mlýnu nesmí na Rádlo žádné náklaďáky. Omezení se dotknou i cyklistů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.