Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

FOTO: Víkendové bouřky způsobily 83 událostí, u kterých zasahovali hasiči

K více než osmi desítkám událostí vyjížděli od páteční patnácté hodiny hasiči napříč celým Libereckým krajem.

Vydatné srážky s občasnými nárazy větru se střídavě vyskytovaly na celém území kraje. „Bouřlivé počasí mělo za následek zvýšenou zásahovou činnost jednotek požární ochrany,“ sdělil zástupce tiskové mluvčí David Kořínek.

Bouřky vedly k rozvodňování toků. Voda zalila i některé sklepy, garáže a splavovaly také bahno, například z polí na pozemní komunikace. Ve městech se jednalo o vodu zatékající ze střech do objektů, ucpané kanály, popadané větve a stromy, zaplavené podúrovňové garáže,“ řekl Kořínek. Do akce tak nastoupili hasiči s čerpadly, pilami i pytli s pískem.

Celkem hasiči vyjeli na Liberecku k 28 událostem, na Semilsku k 31 událostem, na Jablonecku šlo pak o celkový počet 14 zásahů a na Českolipsku vyjížděli celkem desetkrát. „V neděli bouřky řádily nejvíc na Turnovsku, konkrétně v obcích Troskovice, Hrubá Skála a Rovensko pod Troskami a dále na Semilsku,“ dodal zástupce tiskové mluvčí.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS LK

Štítky hasiči, Liberecký, Liberecký kraj, okres Semily, okres Jablonec nad Nisou, okres Česká Lípa, Troskovice, Hrubá Skála, Rovensko pod Troskami

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Víkendové bouřky způsobily 83 událostí, u kterých zasahovali hasiči  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.