Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jablonec urychlí výstavbu dešťové kanalizace, díky tomu ušetří

Jablonec urychlí výstavbu dešťové kanalizace v dolním centru města původně plánovanou až na další roky. Díky koordinaci prací s ostatními vlastníky sítí v této oblasti ušetří zhruba třetinu z původně předpokládaných nákladů na tuto etapu, která měla přijít na 1,8 milionu korun. Nebude navíc nutné znovu rozkopat ulici U Zeleného stromu, řekla mluvčí magistrátu Jana Fričová.

První etapa výstavby dešťové kanalizace a rozsáhlá obnova inženýrských sítí komplikují dopravu v Jablonci od poloviny března. Neprůjezdná zůstane do konce července křižovatka ulic Poštovní a Budovatelů, která je součástí silnice I/14, včetně mostu k ulici U Balvanu. Pak se práce přesunou vzhůru Poštovní ulicí po částech až po křižovatku s Libereckou a zároveň začne rekonstrukce sítí v oblasti Anenského náměstí. Práce tam měly začít už loni, kvůli námitkám podnikatelů a obyvatel je ale město muselo odložit. S objížďkami tam musí motoristé počítat až do podzimu.

Aby ušetřilo a snížilo dopravní zátěž v budoucnu, chce město ještě letos stihnout také část druhé etapy dešťové kanalizace v ulicích U Zeleného stromu a Soukenné, na Anenském a Dolním náměstí, která se má dělat až v roce 2022. Ještě letos chce nechat radnice položit část odtokové stoky z budoucí retenční nádrže, kterou plánuje vybudovat na Anenském náměstí. Stoka povede překopem pod ulicí U Zeleného stromu, která je součástí silnice I/14, a končit bude v korytě Lužické Nisy.

„Stavbu koordinujeme s rekonstrukcí jednotné kanalizace a vodovodu, kterou provádí Severočeská vodárenská společnost, a s rekonstrukcí plynovodu, již realizuje GasNet. Oba správci sítí budou opravovat už letos, rozhodli jsme se k nim připojit s vlastní částí projektu, abychom do silnice první třídy nezasahovali znovu v roce 2022, a neobtěžovali tak Jablonečany i řidiče opakovaným výkopem a uzavírkou komunikace," řekl náměstek primátora Petr Roubíček (ODS). Díky spojení projektů ušetří Jablonec zhruba 570 tisíc korun, které by musel zaplatit za obnovu povrchu frekventované komunikace.

Autoři

Štítky stavby, voda, odpady, Jablonec, kanalizace, stavba, silnice, Anenské náměstí, ODS, GasNet, Severočeská vodárenská společnost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jablonec urychlí výstavbu dešťové kanalizace, díky tomu ušetří  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.