Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Rekonstrukce mostu přes Jizeru v Turnově se chýlí ke konci

Od pátku by měl být opět plně průjezdný most přes Jizeru v Turnově. Rekonstrukce úseku silnice 35 začala v loňském roce.

V Turnově na Semilsku končí rekonstrukce mostu přes Jizeru na frekventované silnici 35 na Jičín. Od března tam byla kvůli stavebním pracím doprava svedena do dvou pruhů na polovině mostu. Od pátku už by měl být opět plně průjezdný, řekl ČTK vedoucí Odboru dopravy Libereckého kraje Jan Čáp. Na mostě se pracuje od loňského roku. Dělníci nejprve opravili polovinu mostu ve směru na Jičín, letos rekonstruovali polovinu ve směru na Liberec a Prahu.

Most se čtyřmi jízdními pruhy je součástí silnice první třídy 35, ve správě ho má Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Denně po něm projede v obou směrech 21.500 vozidel. Kvůli špatnému stavu na něj ale před rekonstrukcí směly pouze automobily, jejichž celková hmotnost nepřekračovala 19 tun.

Práce na mostě začaly loni na jaře a do zimy měly skončit. Kvůli diagnostice se ale protáhly. „Oprava byla náročnější, než se čekalo," řekl Čáp. Na druhé polovině se letos mělo pracovat až do konce září. „Zkrátil jsem zhotoviteli původně navržený termín o měsíc, zohlednil jsem zkušenosti z rekonstrukce první poloviny mostu v loňském roce," dodal.

Rekonstrukce mostu přes Jizeru není v Turnově jedinou stavební akcí, která ve čtvrtém největším městě Libereckého kraje komplikuje dopravu. V souvislosti s pokračováním rekonstrukce krajské silnice 610 je kyvadlový provoz v Přepeřské ulici a v září čekají motoristy znovu omezení také v Nádražní ulici v oblasti viaduktu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Turnov

Štítky ČR, automobilová, stavby, správa, most, Turnov, Jizera, silnice, rekonstrukce, doprava, Liberecký kraj, Jičín, Ředitelství silnic a dálnic, Praha, okres Semily

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce mostu přes Jizeru v Turnově se chýlí ke konci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.