Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Skleněné sídlo Lasvit vyhrálo letošní Cenu Karla Hubáčka

Nové sídlo společnosti Lasvit doslova zazářilo v letošním roce soutěže Stavba roku Libereckého kraje. Lasvit zabodoval hned v několika kategoriích.

Kromě hlavní Ceny Karla Hubáčka obsadilo sídlo i první místo mezi novostavbami, inovacemi i cenou veřejnosti. „Oceněné sídlo společnosti Lasvit dokazuje, že oblast Novoborska je kolébkou kvalitního sklářství a šperkařství,“ uvedl hejtman Martin Půta.

Letos se uskutečnil již šestnáctý ročník a podle radního Michala Kříže bylo rozhodně z čeho vybírat. „Porota věnovala výběru mnoho úsilí,“ komentoval Kříž. V kategorii novostaveb se za Lasvitem umístila Malá vodní elektrárna v Přepeřích a Nová městská knihovna v Hrádku nad Nisou. 

V kategorii rekonstrukce na prvním místě skončila revitalizace areálu Pivovaru Cvikov, na druhém Kittelův dům a na třetím rekonstrukce vily Rudolfa Háska v Jablonci. Cenu veřejnosti také vyhrálo sídlo Lasvit, druhé místo obhájil věžový vodojem v Ohrazenicích a třetí místo připadlo Malé vodní elektrárně v Přepeřích. Cenu hejtmana získal zámek Doksy. Čestného uznání se dočkal secesní dům v Korejské ulici v Jablonci za rekonstrukci fasád. 

Jako osobnost ve stavebnictví byl oceněn Ivo Sušický. „Ten se podílel na vzniku jedné z nejvýznamnějších vodárenských soustav v regionu, která zajišťuje dodávky pitné vody a odkanalizování obcí v Libereckém a Ústeckém kraji,“ informoval mluvčí kraje Filip Trdla.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Liberecký kraj

Štítky Lasvit, Českolipsko, cena Karla Hubáčka, Liberecký, Karel Hubáček, Liberecký kraj, Michal Kříž, Stavba roku, rekonstrukce, Martin Půta, Přepeře, Rudolf Hásek, Pivovar Cvikov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skleněné sídlo Lasvit vyhrálo letošní Cenu Karla Hubáčka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.