Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Vydejte se za Festivalem ptactva na Rašovku nebo do České Lípy

První říjnový víkend patří nejen volbám, ale také Festivalu ptactva, který může přilákat nejen ornitology, ale i milovníky přírody. Vydejte se do přírody s Českou společností ornitologickou (ČSO).

V rámci vycházek do přírody si můžete užít nejen podzimní krajinu, ale také pozorovat nejrůznější ptáky. „Festival ptactva je součástí úspěšné mezinárodní kampaně EouBirdwatch,“ informuje ČSO. V Libereckém kraji se uskuteční v neděli hned dvě akce.

Pokud vás procházka do přírody zajímá, můžete se vydat do sedla Rašovku. Pod rozhlednou bude sraz účastníků v 8 hodin. „Na programu bude procházení či spíše postávání v sedle a budeme čekat, jaké ptáky k nám vítr přivane. Třeba budeme překvapeni. Nezapomeňte teplé oblečení,‘‘ uvádí společnost na webu. Procházkou vás provede Jakub Hlaváček.

Na Českolipsku se pro změnu můžete vydat na PP Mnišské louky. Veronika Ličaverová a Petr Lumpe vás provedou k soutoku Šporky a Ploučnice na lokalitu „Na Bídě“. Sraz je v 9 hodin u vchodu do Vlastivědného muzea a galerie v České Lípě. Těšit se můžete na ukázku odchytu a kroužkování ptáků.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Richard Beneš

Štítky Liberecký, ČSO, festival ptactva, ptáci, příroda, Česká společnost ornitologická, Česká Lípa, Jakub Hlaváček, Liberecký kraj, Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě, okres Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vydejte se za Festivalem ptactva na Rašovku nebo do České Lípy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.