Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

TIP NA VÝLET: Cesta z Lomnice do Nové Paky nabídne výhled na Český ráj i České středohoří

Krásné podzimní počasí vybízí k výletům do celého kraje. Za památkami i přírodou se můžete vydat až na hranice kraje do Lomnice nad Popelkou.

Na celodenní výlet se můžete vydat z města po modré turistické, která vás zavede na křížovou cestu a na rozhlednu Tábor. Ještě před tím se ale zdržte ve městě. Navštívit zde můžete vesnickou památkovou rezervaci Karlov a za zmínku jistě stojí i krásná budova místní školy.

Lomnice nad Popelkou se může pochlubit i nevšední rozhlednou na skokanském můstku.

U zdejší kaple sv. Jana Křtitele najdete pro změnu krásnou dřevěnou zvonici. „V Lomnici nad Popelkou se místní opravdu příkladně starají o odkaz předků a důsledně rekonstruují místní památky. Je to výborný cíl pro rodinný výlet,“ sdělila náměstkyně hejtmana Květa Vinklátová.

Z rozhledny Tábor, která nabízí výhledy na Český ráj i České středohoří, můžete pokračovat po červené do Ploužnice a dál až do Žďáru u Kumburku. Pokud budete mít dostatek sil, můžete si udělat malou odbočku na zříceninu hradu Bradlec. Druhou nedalekou zříceninou, ke které se lze dostat po červené, je Kumburk s vyhlídkovou plošinou a krásným kruhovým výhledem od celé Jičínské kotliny, přes vrch Zvičina a panorama Krkonoš až po Ještěd,“ uvedl mluvčí kraje Filip Trdla.

Pokud budete mít dostatek sil, udělejte si z Tábora malou odbočku po modré. I nedaleká Alainova věž stojí za návštěvu.
Přes Brdo se pak dostanete až do Nové Paky. Během takového výletu našlapete téměř 20 kilometrů. Zpět do Lomnice se ale dostanete snadno vlakem.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Liberecký kraj

Štítky Liberecký, tip na výlet, Lomnice nad Popelkou, Nová Paka, Český ráj, České středohoří, rozhledna, výlet, Jan Křtitel, příroda, Tábor, Květa Vinklátová, Karlov, Kumburk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIP NA VÝLET: Cesta z Lomnice do Nové Paky nabídne výhled na Český ráj i České středohoří  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.