Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Nenošení roušky? V Magně za pětikilo. Peníze jdou nemocnici

Do kontroverzní kampaně Noste roušky se pustila liberecká společnost Magna Bohemia. Své zaměstnance pokutuje za nedodržování nošení roušky a další porušení vládních a interních protikoronavirových nařízení. Peníze jdou do Krajské nemocnice Liberec na podporu zdravotníků.

Zaměstnanci, kteří se takového porušení dopustí, mohou dostat pokutu ve výši 500 korun, která se jim strhne ze mzdy. „Ve společnosti Magna Bohemia jsem se neustále potýkali s nedodržováním nařízení a porušováním pravidel. Z toho důvodu jsme se rozhodli spustit kontroverzní kampaň Noste roušky,“ informovala novináře mluvčí společnosti Kateřina Arnoldová.

A že se už pár pokut v Magně rozdalo, dokazuje částka 40 000 korun, která se prostřednictvím pokut vybrala. Peníze ale nejdou firmě. Ta se je rozhodla věnovat do KNL. „Rozhodli jsme se podpořit liberecké zdravotníky právě proto, že nedodržováním nařízení, která my sami považujeme za nezbytná, na ně vzniká obrovský tlak. Za celou situaci se cítíme spoluzodpovědní, když naši kolegové stále tyto v podstatě drobné kroky pro ochranu sebe a svého okolí odmítají,“ sdělil v tiskové zprávě jednatel společnosti Miroslav Frontz.

Za pokuty zaměstnanců obléknou zdravotníci ponožky

Kampaň Noste roušky v Magně se snaží zaměstnance motivovat k nošení ochranných prostředků úst a nosu některými texty. Například: „Nenosíš roušku? Až budou tvoji rodiče potřebovat místo v nemocnici, možná už žádné nezbude. Odpovědnost je na tobě. “ nebo „Chceš mít jistou práci, brát 100 % platu a 60 % v karanténě ti nestačí? Nos roušku! Odpovědnost je na tobě!“

Za peníze vybrané na pokutách dostanou zdravotníci ochranné pomůcky, například ponožky. „Ponožky jsou pro zdravotníky součástí ochranných pracovních pomůcek,“ vysvětlila záměr využít peníze na nákup právě ponožek ředitelka ošetřovatelské péče KNL Mgr. Marie Fryaufová s tím, že při péči o COVIDové pacienty musí navíc zdravotníci využívat speciální obuv, která ponožky více ničí.

Přestože peníze z pokut jdou na dobrou věc a podporu zdravotníků, podle slov vedení společnosti by Magna raději uvítala, kdyby pokuty vůbec ukládat nemusela. „Ačkoliv díky nim můžeme pomoci, mnohem raději bychom byli, kdyby všichni nařízení důsledně dodržovali a situace se mohla mnohem rychleji vrátit k normálu,“ dodal Frontz.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Vít Hassan

Štítky Liberecký, Magna, Liberec, pokuta, rouška, peníze, zdravotnický pracovník, Krajská nemocnice Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Alex Van

Souhlasim s Vami Pani Deniso Albanova , Musim napsat ze je to vina statu ! A je uplne jedno , zda je tam Slovak , nebo naturalizovany Japonec ! Stat je od roku 1989 vytunelovany , co jeste je ze jsi prihazuji zakazky bez vyberu ! Neni na normalni lide kopenzace ,jako jinde v zapadnich statech ! Jedno nechapu v 80 letech , proc Vase firmaa ma nazev Drbna ! dekuji , s pozdravem Alexandr Šeleljo Praha .

Čtvrtek, 10. prosince 2020, 12:06Odpovědět

Nenošení roušky? V Magně za pětikilo. Peníze jdou nemocnici  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.