Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: Policisté vyrazili na stavbu. Kontrolovali cizince a zaměstnávání „na černo“

V uplynulých dnech si policisté z Libereckého kraje posvítili na cizince pracující na našem území i na dodržování ochranných opatření.

Do terénu tak vyrazila dvacítka policistů včetně kynologů. Během akce zkontrolovali policisté více než 60 občanů ČR a přes 40 cizinců. „Policisté se zaměřili na odhalení protiprávního jednání cizinců ve vztahu k trestnímu zákoníku, kontrolu dodržování Ochranných opatření Ministerstva zdravotnictví nebo na porušení zákona o pobytu cizinců na území ČR,“ sdělil policejní mluvčí Vojtěch Robovský.

Akce s názvem „Stavba“ se zúčastnili policisté z Oddělení dokladů a specializovaných činností, Oddělení dokumentace a Oddělení pobytové kontroly, pátrání a eskort Odboru cizinecké policie.

A došlo i na rozdávání pokut. Namátková kontrola odhalila mimo jiné sedm přestupků v souvislosti se zákonem o pobytu cizinců, za které udělili policisté pokuty v celkové výši 7 500 korun. A našli se i tací cizinci, kteří pracovali, i když k tomu neměli oprávnění. Nyní je čeká vyhoštění.Pro neoprávněné zaměstnání bylo se zahraničními dělníky zahájeno správní řízení ve věci správního vyhoštění,“ komentoval Robovský.

Tito tři cizinci obdrželi rozhodnutí o správním vyhoštění. A policisté objevili i jednu osobu, která nerespektovala soudní vyhoštění z ČR, a proto jí nyní hrozí až dva roky vězen za přečin maření výkonu úředního rozhodnutí.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky Liberecký, policie, cizinec, Česko, Liberecký kraj, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Cizinecká policie, Trestní zákoník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Policisté vyrazili na stavbu. Kontrolovali cizince a zaměstnávání „na černo“  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.