Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Ještěd se chystá v sobotu na jediný den zahájit sezonu na nové sjezdovce. V neděli zase zavře

Skiareál na Ještědu se chystá zahájit sezonu v sobotu, pokud to vládní opatření v souvislosti s koronavirem umožní. Otevřít chce novou sjezdovku Skalka dlouhou 1,5 kilometru, na níž leží až 40 centimetrů sněhu, řekl ředitel střediska Jakub Hanuš.

„Máme to nahrubo připravené a konečné úpravy budeme dělat 25. prosince," uvedl Hanuš. Nová Skalka by měla odbourat největší nedostatek areálu, což byly úzké sjezdovky. Tato má na šířku až 45 metrů, pro celou ale zatím není dostatek sněhu. „V rámci možnosti to ale bude důstojné lyžování na nějakých 30 metrech šíře, což bude výrazně lepší než v minulosti," řekl ředitel skiareálu. Se zprovozněním dalších sjezdovek na Ještědu se v dohledné době nepočítá.

Příprava sjezdovky Skalka na sobotní lyžování


„Každou možnost na zasněžování chceme využít k dosněžení Skalky. Jinde to v tuto chvíli nemá smysl a chceme lidem nabídnout jeden kvalitní kopec, aby si ho užili na maximum," dodal Hanuš.

Vláda přitom dnes oznámila, že od neděle se lyžařské areály znovu uzavřou. Na Ještědu přesto v sobotu lyžování bude. Skiareál už to potvrdil na sociálních sítích. 

V Libereckém kraji se nedá aktuálně lyžovat v žádném zimním středisku. Sníh na horách není, teploty jsou nad nulou a prší. V pondělí ještě bylo možné lyžovat na Severáku v Jizerských horách. I tento areál je uzavřený kvůli oblevě a čeká se na ochlazení, které by mělo přijít v noci ze Štědrého dne na Boží hod. "Další provoz upřesníme dle vývoje počasí a vládních covid nařízení," uvádí na svém webu provozovatelé střediska. Krkonošská střediska Rokytnice nad Jizerou a Harrachov plánují, že by od pátku spustili provoz svých lanovek alespoň pro pěší turisty.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Skiareál Ještěd

Štítky Ještěd, lyže, lyžování, sjezdovka, Štědrý den

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ještěd se chystá v sobotu na jediný den zahájit sezonu na nové sjezdovce. V neděli zase zavře  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.