Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Silnice jsou sjízdné, opatrní buďte zejména na horách

S opatrností byste dnes měli bez problému projet silnicemi Libereckého kraje. Nová nebo ujetá sněhová pokrývka leží jen na vozovkách nižších tříd v horských oblastech.

Zbytky rozbředlého sněhu jsou i na hlavních tazích na Jablonecku a v horských částech Semilska, jinak jsou silnice v kraji po chemickém ošetření mokré. Vyplývá to z údajů na webu Ředitelství silnic a dálnic.

Pro nákladní vozidla nad šest tun s výjimkou autobusů je nadále uzavřená silnice třetí třídy přes Oldřichovské sedlo z Mníšku do Raspenavy na Liberecku. Kamiony se do Raspenavy, Hejnic či Lázní Libverda dostanou po silnici I/13 přes Frýdlant, která se udržuje chemicky. Zákaz platí od středečního rána a silnice přes Oldřichovské sedlo pro kamiony zůstane uzavřená zřejmě až do doby, dokud na ní bude sníh. K údržbě této silnice lze jako posyp použít pouze písek nebo drť. V minulosti se stávalo, že kamiony na zledovatělém povrchu v náročném stoupání často uvízly a silnici zablokovaly.

Podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu by dnes mělo být v Libereckém kraji zataženo až oblačno s občasným sněžením. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat kolem nuly, na horách budou mezi minus šesti až minus třemi stupni Celsia.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky ČR, počasí, silnice, sjízdnost, Liberecký, Liberecký kraj, Raspenava, Ředitelství silnic a dálnic, okres Semily, okres Jablonec nad Nisou, Mníšek nad Hnilcom, Hejnice, Český hydrometeorologický ústav, Lázně Libverda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silnice jsou sjízdné, opatrní buďte zejména na horách  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.