Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Policejní ředitel Husák: O narozeninové oslavě jsem nevěděl. V hotelu přespal kvůli únavě

Ředitel liberecké krajské policie se vyjádřil pro PressPort magazín k účasti na narozeninové oslavě lobbisty a podnikatele Petra Bendy v Teplicích. Na místě měl podle svých slov večerní jednání s dalšími účastníky akce Milanem Hniličkou a Jiřím Šlégrem. Poté v hotelu přespal jak kvůli pokročilé hodině, tak únavě a povětrnostním podmínkám.

„Návštěva oslavy narozenin pana Bendy nebyla důvodem mé sobotní přítomnosti v hotelu Prince de Ligne v Teplicích. Mým cílem bylo dlouhodobě plánované setkání s panem Hniličkou a panem Šlégrem. Již delší dobu jsem měl ambici se potkat s oběma pány, což není vzhledem k jejich vytíženosti vůbec jednoduché,“ řekl Vladislav Husák PressPort magazínu.

Podle něj šlo o jednání o činnosti sportovní unie, za kterou je oprávněn jednat. „Využil jsem situace a příležitosti a dohodl se, že bude časový prostor pro uvedená témata právě za účasti obou pánů,“ dodal Husák s tím, že schůzka se konala právě v hotelu Prince de Ligne, kde se zrovna konala narozeninová oslava Petra Bendy.

Oslavy v Teplicích se zúčastnil i liberecký policejní ředitel Husák. Ministr Hamáček ho vyzval k osobní odpovědnosti

Sobotní oslavy v teplickém hotelu Prince de Ligne se účastnil také liberecký krajský policejní ředitel Vladislav Husák. Informoval o tom Radiožurnál. Husák se zatím nevyjádřil. Ministr Jan Hamáček (ČSSD) uvedl, že pokud Husák na oslavě byl, měl by...

„To, že se v místě koná ještě rodinné setkání pana Bendy, jsem zjistil až na místě. Po zmíněné schůzce jsem následoval oba další účastníky a panu Bendovi jsem velmi krátce formálně pogratuloval,“ přidal s tím, že po schůzce měl v plánu jet do Liberce. 

Jenže vzhledem k pokročilé době, povětrnostním podmínkám a únavě nakonec v Teplicích zůstal přes noc. „Neuvědomil jsem si, jak může být vše v současné době vnímáno. Samozřejmě jsem připraven nést důsledky svého jednání,“ dodal.

Krajské policejní ředitelství se jinak ke kauze nechce vyjadřovat. Liberecký mluvčí Vojtěch Robovský to zdůvodnil tím, že se událostí zabývá odbor vnitřní kontroly policejního prezidia. „Nemůžeme být více konkrétní," řekl.

Moc hodnotit nechtěl kauzu ani hejtman Martin Půta. „V době, kdy každý den zdůrazňujeme nutnost dodržování protiepidemických opatření, vyzýváme k tomu veřejnost a žádáme občany, aby omezovali svoje aktivity, je každé podobné selhání, navíc za účasti veřejně činných osob, nevhodné a nepřijatelné,“ uvedl.

K výzvám o odstoupení se ale připojovat nechce. „Důsledky ze svého pochybení může vyvodit pouze pan ředitel nebo policejní prezident jako jeho nadřízený v kázeňském řízení,“ uzavřel hejtman.

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, husák, policejní ředitel, oslava, Teplice, hotel, slavnost, únava, Petr Benda, Vladislav Husák, Jiří Šlégr, Milan Hnilička, Martin Půta, Policejní prezidium České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jirina Storkova

jen kdyby to udelal obycejny clovek proste nadrazenost tady zacina nejak frcet

Neděle, 21. února 2021, 10:43Odpovědět

Dana Krásová

Kdyby jsi raději držel hubu a nemlel takový hovadiny a nic nevysvětloval...možná by si Tě ještě lidi vážili....vážně šašci a kašpaři, jen opět další z důkazů, jak nás obyčejné smrtelníky tato sorta lidí má za totální debily....

Sobota, 30. ledna 2021, 17:29Odpovědět

Pepek Vyskočil

Arogance a představa že můžou jako nadlidi všechno a zákony na ně neplatí.Kdyby zalezli k někomu domů tak je všechno v normě.

Středa, 27. ledna 2021, 12:30Odpovědět

Milan Kolomazník

A takový mají pomáhat a chránit. No potěš koště.

Úterý, 26. ledna 2021, 15:45Odpovědět

Alois Blatenský

Ještě si někdo myslí že vtipy o policajtech jsou přehnané.

Úterý, 26. ledna 2021, 15:31Odpovědět

Přemek Bělohlav

Když čtu jejich výmluvy, vybaví se mi podobná ze školních let: "nemohl jsem včera jít do školy, vyměňovali nám schody"

Úterý, 26. ledna 2021, 14:52Odpovědět

František Kala

No já jsem o tom nevěděl,ale když už jsem tam byl,tak jsem se s nima vožral a ještě mě museli do toho nutit. No a vo co jde?

Úterý, 26. ledna 2021, 13:55Odpovědět

Pavel Bernášek

Tak už je chlapec postaven mimo služební poměr a jenom doufám, že ho kopnou do pozadí bez poct a výsluh !!!

Úterý, 26. ledna 2021, 13:06Odpovědět

Jitka Khasova

....tak takhle pitomý výmluvy jsem neměla ani ve školce :-(

Úterý, 26. ledna 2021, 12:51Odpovědět

Miroslav Heyduk

....některým jedincům nestačí ke spokojenému životu jejich miliony a miliardy, oni potřebují mít pocit politické nadřazenosti a moci nad druhými lidmi a rozhodovat o jejich životě a životě jejich dětí a vnoučat....je to ten samý blaženě zvrácený pocit když kriminálník znásilňuje bezbranné dítě nad nímž má absolutní pocit moci nebo vrah co trýzní a mučí před smrtí svoji spoutanou oběť...můžeme dnes pouze děkovat, že nežijeme ve fašistickém protektorátu, protože jedinci fanaticky a psychopaticky toužící po moci a árijské nadlidské nadřazenosti nad ostatními lidmi, by nás dnes beztrestně vraždili v plynových komorách či pod gilotinou v Petschkově paláci....dnes mají možnost nás pouze ohlupovat, kličkovat, beztrestně překračovat zákony a lhát za peníze daňových poplatníků

Úterý, 26. ledna 2021, 12:37Odpovědět

Jaromír Habrnal

Jak tak na něj koukám, tedy na ty metály, tak to tam přijel přímo od Dukly nebo že by až od Sokolova? Npor. Jaroš je proti němu hadr..

Úterý, 26. ledna 2021, 12:34Odpovědět

Lubomír Havránek

Byl jsem tam, abych zabránil pití alkoholu, zajistil nošení roušek a nařízené rozestupy.Jelikož to bylo v sobotu, tak mám nárok na příplatek za práci v sobotu.Pokud ten příplatek nedostanu, tak jsem tam vlastně vůbec nebyl. Bože to jsou ho....

Úterý, 26. ledna 2021, 12:32Odpovědět

Pavel Bernášek

Teda Husáku už jsi někdy slyšel něco o cti důstojníků ?? Patrně si pleteš státní služební poměr s výkonem ochrany mafie !!

Úterý, 26. ledna 2021, 12:28Odpovědět

josef Čumba

Zajímavý je , že si všichni najdou výmluvu. Jak tam mohli být ubytováni , když jsou hotely zavřený? Tu , v tomto státě můžou mocní vše. Okamžitě vyhodit a bez výsluhy. Je to výsměch nám všem. Po nás chtějí policajti pokutu za špatně nasazenou roušku a jejich šéf si klidně chlastá v hotelu. A Hnilička? to samé , Jak může někdo takový dělat funkci? Další výsměch. K lopatě s ním a zákaz jakýchkoliv funkcí. Je nám z nich na blití

Úterý, 26. ledna 2021, 12:21Odpovědět

Ivan Harapát

Ha ha ha ha ještě o Červené Karkulce tu mám taky rád.

Úterý, 26. ledna 2021, 12:11Odpovědět

Mirka Nováková

Tak to moc inteligence Husák nepobral, když takhle ze sebe dělá b.....!!

Úterý, 26. ledna 2021, 12:06Odpovědět

Marcel Urbančík

Se to v těch Teplicích sešlo. Všichni v jednu hodinu, všichni pracovně a všichni unavení na to jet pak domů. No jo, kluci makali do roztrhání těla. Více zarážející, než nějaká soukromá oslava je ovšem fakt, kdo se tam s kým potkal... pan degradovaný policejní ředitel se zástupci moci zákonodárné a zástupci místního podsvětí...taková pěkná, konzistentní skupinka...

Úterý, 26. ledna 2021, 11:49Odpovědět

Policejní ředitel Husák: O narozeninové oslavě jsem nevěděl. V hotelu přespal kvůli únavě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.