Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Účast na oslavě stála Vladislava Husáka křeslo. Policejní prezident ho odvolá z funkce ředitele liberecké policie

I když Vladislav Husák nabídl veřejnosti vysvětlení, že o žádné narozeninové oslavě v Teplicích nevěděl a na místě měl pracovní schůzku, přesto skončí ve funkci krajského ředitele liberecké policie, ze které ho po společné schůzce odvolá policejní prezident Jan Švejdar od začátku února. Husák ihned požádal o čerpání řádné dovolené, což mu policejní prezident umožnil.

„Po dnešním jednání s plukovníkem Husákem jsem rozhodl, že ho k 1. 2. 2021 odvolám z pozice krajského policejního ředitele a do doby ukončení kázeňského řízení ustanovím na řadovou pozici bez příplatku za vedení,“ uvedl Švejdar na twitteru. „Plk. Husák mě požádal o možnost čerpání řádné dovolené, jíž jsem vyhověl,“ dodal.

Odvolání Husáka přichází den poté co vyšlo najevo, že se zúčastnil narozeninové oslavy lobbisty a vlivného podnikatele Petra Bendy v jeho hotelu v Teplicích. Husák se bránil tím, že měl ve stejném hotelu domluvenou schůzku s Jiřím Šlégrem a Milanem Hniličkou, kteří na oslavě také byli. V hotelu nakonec přespal, protože byl podle svých slov unaven, byla pozdní hodina a pro jízdu ani nepřálo počasí.

„Na dnešním jednání s policejním prezidentem Janem Švejdarem jsem nabídl svou funkci  a dohodl se s ním na tom, že mě odvolá z funkce ředitele Krajského ředitelství policie Libereckého kraje," uvedl v prohlášení pro média Vladislav Husák. Podle něj se oba policisté shodli i na tom, že do doby ukončení kázeňského řízení bude Husák zařazen na pozici bez příplatku za vedení. „Tyto kroky jsem zvolil především proto, aby nebyla poškozena dobrá pověst policejního sboru a naše dlouhodobá a úspěšná práce v našem kraji," dodal.

Policejní ředitel Husák: O narozeninové oslavě jsem nevěděl. V hotelu přespal kvůli únavě

Ředitel liberecké krajské policie se vyjádřil pro PressPort magazín k účasti na narozeninové oslavě lobbisty a podnikatele Petra Bendy v Teplicích. Na místě měl podle svých slov večerní jednání s dalšími účastníky akce Milanem Hniličkou a Jiřím...

Husák do čela krajské policie nastoupil v září 2014. U policie působí více než 35 let. V roce 2006 byl jako policejní prezident přistižen na silnici z Karlových Varů do Prahy při rychlosti 190 km/h. V té době se přitom zaváděl bodový systém a výrazné zvýšení pokut za rychlou jízdu. Husák nejprve zapíral, nakonec se dobrovolně vzdal řidičského průkazu a věnoval 10 tisíc korun na dobročinné účely.

Vyčítán mu bývá také pokus krýt nehodu svého řidiče před tehdejším policejním prezidentem Kolářem, nebo kauza Czech Tekk. Tehdy Husák lhal o neexistenci přístupových cest k místu konání akce a podporoval zasahující policisty.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, oslava, Teplice, policejní prezident, Vladislav Husák, slavnost, Jan Švejdar, Twitter, Jiří Šlégr, Milan Hnilička, Petr Benda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Účast na oslavě stála Vladislava Husáka křeslo. Policejní prezident ho odvolá z funkce ředitele liberecké policie  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.