Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Harrachovský hotel ubytovával lidi a v provozu byl vlek. Pokuty se mohou vyšplhat do milionů

Policie v sobotu objevila v krkonošském středisku Harrachov na Semilsku hotel, v němž bylo ubytováno kolem 70 hostů. V provozu byl i blízký vlek a lidé tam lyžovali. Upozornili na to místní, řekla dnes krajská policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová.

Policie oba případy zadokumentovala a předá je do správního řízení. Provozovateli vleku hrozí až třímilionová pokuta, navíc stejně jako provozovatel hotelu může přijít o podporu státu. „V hotelu bylo ubytováno kolem 70 osob a všichni údajně na služební cestě, takže jsme si vyžádali doklady a věc vedeme jako přestupek v rozporu s nařízením vlády," doplnila policejní mluvčí.

Celkem podle ní policisté v sobotu provedli 368 kontrol z toho prověřili osm hotelů, v žádném dalším pochybení nenašli. Celkem řešili zhruba tři desítky porušení koronavirových opatření. Většinou šlo ale o pohyb venku po 21:00 nebo nenošení roušky. Kontroly pokračují podle Šrýtrové i dnes.

Kvůli protiepidemickým opatřením jsou od 18. prosince 2020 v Česku zavřené restaurace, hotely, vnitřní sportoviště nebo kulturní zařízení. Od loňského 27. prosince platí zákaz vycházení po 21:00. Mimo provoz jsou i zimní střediska a od páteční půlnoci nesmějí navíc lanovky a vleky vozit už ani pěší. Zastavila se proto i kabinová lanovka na vrchol Ještědu.

Podmínky v horách jsou přitom ideální, na svazích leží až 90 centimetrů sněhu, upravených je 250 kilometrů Jizerské magistrály, ale také desítky kilometrů stop v Krkonoších a Lužických horách. Slunečné počasí dnes do hor vylákalo tisíce lidí. „Hlavní parkoviště máme plná, ale stále jsou tu ještě místa k parkování, daří se nám tady dopravu organizovat díky pomoci hasičů a policie," řekl Petr Holub (NEZ), starosta oblíbeného jizerskohorského střediska Bedřichov. Rušno dnes bylo nejen v Bedřichově. Stovky lidí vyrazily nejen do běžeckých stop, ale rodiny s dětmi také s boby a sáňkami na Javorník, Ještěd nebo na Severák v Hraběticích.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, rekreace, policie, hotely, koronavirus, počasí, Liberecký, hotel, Harrachov, okres Semily, Petr Holub, Bedřichov, Ještěd, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jindřich Vilímek

To co provádí tato vláda je absolutní svinstvo !!!!

Neděle, 31. ledna 2021, 23:23Odpovědět

James Bond

Tak, kdo se první postaví proti kruté a zlovolné republikánské diktatuře jako od Cromwella? Za krále a za lid!

Neděle, 31. ledna 2021, 20:44Odpovědět

Harrachovský hotel ubytovával lidi a v provozu byl vlek. Pokuty se mohou vyšplhat do milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.