Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Návnady se špendlíky někdo pohazuje po Liberci. Policie varuje pejskaře

Na začátku měsíce února jsme vás informovali o případu fenky maltézského psíka Annie, která pozřela návnadu se špendlíky. Fenka naštěstí přežila. Podle policie ale nešlo o ojedinělou návnadu.

Případem nebezpečných návnad se nyní zabývají liberečtí kriminalisté jako týráním zvířat. „Návnady někdo pohazuje v prostoru panelového sídliště v ulicích Hvězdná, Oblačná a Skalní nedaleko centra Liberce,“ informovala policejní mluvčí Ivana Baláková. Konkrétně jde o párky se zapíchanými špendlíky.

Již zmíněná fenka musela být hospitalizována. Naštěstí špendlíky, které se jí dostaly do tenkého střeva, dokázala přirozenou cestou vypudit. Jiný pes by ale takové štěstí mít nemusel. Zatím policie eviduje nález čtyř návnad. „Poslední našla svědkyně ve středu 24. února kolem 17.30 na trávníku před domem č. 493/1 ve Skalní ulici,“ sdělila Baláková.

V Liberci někdo rozházel párky se špendlíky, pejskaři by měli být opatrní

O rozházených nástrahách v podobě párků se špendlíky informovala Veterinární klinika Hanychov.

Policie po pachateli intenzivně pátrá. „Pokud o něm máte nějaké informace, předejte nám je prosím prostřednictvím tísňové linky 158, na které nás kontaktujte také v případě, že naleznete další návnady,“ dodala mluvčí. Neznámému pachateli hrozí až tři roky za mřížemi.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky Liberecký, psi, veterina, otrava, špendlíky, policie, špendlík, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Ruprecht

Já čekám, jestli někdo zvedne prdel, a nebo potřetí objevím volně pohozené injekční stříkačky před Kaplankou. Výstavky vozů MP ve městě mě nedojímají. Ale pak už někoho pošlu nejen do pr... A to, co tam najdu, bude chodit na magistrát.

Neděle, 28. února 2021, 10:27Odpovědět

Návnady se špendlíky někdo pohazuje po Liberci. Policie varuje pejskaře  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.