Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Žádné dlouhé zdržování ani fronty. Kontroly na hranicích okresů probíhají klidně

Od dnešního dne platí zákaz pohybu obyvatel mezi okresy. Na dodržování opatření dohlíží ve všech krajích policisté. Nejinak tomu je i v kraji Libereckém. Řidiči se ale nemusí obávat front nebo dlouhého zdržení.

Policisté kontrolují hlavní tahy mezi okresy, na jednom místě ale trvale nezůstávají. „Policejní hlídky se průběžně pohybují a na daných místech zůstávají vždy jen chvíli,“ komentoval mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Ráno jste tak mohli narazit na hlídku například na silnici I/14 v Kunraticích u Novoplastu. Na hlavní spojnici mezi Jabloncem a Libercem probíhají spíše namátkové kontroly a díky tomu nedochází k omezení plynulosti provozu. „Zatím je to bez problémů. Naprostá většina řidičů má potřebné formuláře,“ sděluje jeden z policistů.

Někteří řidiči dokonce sami zastavují, aby se policistů zeptali na podrobnosti k přesnému vyplnění konkrétních formulářů nebo na aktuální opatření.

Kontrola řidiče zabere sotva pár minut. „Někdo má prohlášení napsané ručně, v takových případech rozdáváme i předtištěné vzory,“ komentuje. Přestože velká část veřejnosti přijímá nová opatření spojená s omezením pohybu negativně, na silnicích nemusejí čekat zbytečnou buzeraci nebo fronty. Hlídky se naopak snaží řidiče zkontrolovat co nejrychleji a na závěr ještě většině popřejí šťastnou cestu.

Dnes jsou policisté vstřícní, projedou i řidiči bez potřebných papírů

A pokud náhodou narazí na někoho, kdo žádné čestné prohlášení ani jiný formulář nemá, zpět ho nepošlou. To potvrzuje i hlídka kontrolující během dopoledne řidiče přijíždějící od Liberce u rýnovické věznice. „Naprostá většina kontrol je bez problémů. Pouze jedna paní nám sdělila, že vůbec neví, že něco takového potřebuje. Tak jsme jí vše vysvětlili a slíbila, že zítra bude mít vše připravené,“ vysvětluje mi jeden z kontrolujících policistů a i přes respirátor je znát, že se usmívá.

Omezení volného pohybu v otázkách a odpovědích. Co se na tři týdny mění?

Mezi krizová opatření přijatá usnesením vlády patří i omezení volného pohybu osob na území České republiky platné s účinností od 1. března do 21. března 2021. Omezení se týká volného pohybu mezi okresy a upravuje mimo jiné i pravidla pro cesty do...

Omezení pohybu občanů mezi okresy potrvá až do 21. března. Do té doby mohou hranice okresů překročit pouze osoby cestující do zaměstnání, k lékaři, při zajištění nezbytných potřeb blízkých osob, při nutných úředních záležitostech nebo například zajištění péče o zvířata.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Liberecký, policie, vláda, okresy, cestování, Liberecký kraj, Liberec, Kunratice, Jablonec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žádné dlouhé zdržování ani fronty. Kontroly na hranicích okresů probíhají klidně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.