Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na dálnici už jen s elektronickou známkou. Ty staré nezapomeňte odstranit, hrozí vám pokuta

Platnost loňských dálničních známek skončila a letos je nahradily elektronické. I na ty si ale dokážou policisté posvítit a v průběhu minulého týdne kontrolovali zpoplatněný úsek mezi Turnovem a Svijany.

Turnovští policisté totiž nově disponují speciálním přístrojem AGROS, který dokáže auta bez elektronických dálničních známek snadno odhalit. „Policisté z oddělení silničního dohledu II z Turnova se zúčastnili celorepublikové bezpečnostní akce Speciální kontroly časového zpoplatnění komunikací – kontrola elektronických dálničních známek,“ potvrdila za policii koordinátorka prevence Vladimíra Šrýtrová.

Díky tomuto přístroji mohou policisté provádět kontroly z pohodlí svého vozidla vybaveného kamerovým systémem pro rozpoznávání registračních značek nebo za pomoci vzdáleného připojení ke kontrolním branám. Řidičům hrozí pokuta nejen za nezakoupení známky ve zpoplatněném úseku ale i za neodstranění staré. „Pokud řidič neodstraní neplatný kupon, hrozí mu pokuta až 2 000 na místě nebo 2 500 ve správním řízení,“ komentovala Šrýtrová.

Pokud vyrazíte na zpoplatněný úsek bez platné elektronické dálniční známky, hrozí vám pokuta do 5 000 a ve správním řízení až do 20 000 korun.

Policisté také upozorňují, aby si lidé dávali pozor při registraci elektronických známek. Nejednou totiž lidé špatně zapíšou svou registrační značku a pak se diví, když je policisté zastaví. „Řidiči spletou některou z číslic nebo místo nuly napíšou písmeno O,“ dodala mluvčí.

Od poplatků jsou osvobozeny elektromobily, historická vozidla se speciální registračkou i vozidla provozovaná domovy pro osoby se zdravotním postižením sloužící k jejich převozu.

Ohodnoť článek

Foto PČR

Štítky policie, elektronická známka, dálnice, dálniční poplatek, Turnov, Svijany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na dálnici už jen s elektronickou známkou. Ty staré nezapomeňte odstranit, hrozí vám pokuta  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.