Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nájemníci nástavbu paneláku v Harrachově zatím opustit nemusí

Harrachov obdržel posudek, podle kterého nemusí urychleně vystěhovat obyvatele osmi bytů z nástavby panelového domu, jehož střecha je ve špatném stavu. I tak ale musí město jednat urychleně a střechu opravit co nejdříve.

Audity sice naznačovaly, že hrozí její zřícení, podle posudku ale akutní nebezpečí jejího pádu nehrozí, informovala mluvčí radnice Hana Veselá. „Výsledky posudku tak znamenají, že střecha nehrozí zřícením a nájemníci se nemusí urychleně vystěhovat. Město ale problém musí vyřešit nejlépe v letošním roce," dodala. Ve špatném stavu je střecha domu 462 a 463 na Novém Světě, který se stavěl na počátku 80. let 20. století. Problematickou mansardovou střešní nástavbu ale má teprve zhruba 20 let. Dřevěné části jsou napadené dřevokaznou houbou a hrozí tak zřícení krovů.

Nájemníky sice město akutně vystěhovat nemusí, i tak by ale podle posudku nemělo s rekonstrukcí dlouho otálet. „Protože napadení řeziva je v místech největšího výskytu plísní a houby ve stupni č. 2, je dán určitý prostor pro zpracování projektu rekonstrukce nástavby a provedení vlastní rekonstrukce, kdy musí dojít k výměně všech napadených částí bednění a napadených částí dřevěných vazníků dřevomorkou," píše se v posudku.

Náklady na opravu střechy radnice odhaduje na šest milionů korun, v rozpočtu na ni peníze zatím nemá. „Město řešení zatím hledá. Jisté ale je, že rekonstrukce a zajištění půdní nástavby je nevyhnutelná," uvedl místostarosta Tomáš Vašíček (SNK - Změna pro Harrachov).

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto harrachov-info.cz

Štítky ČR, správa, byty, Harrachov, střecha, rekonstrukce, Hana Veselá, Nový svět, panelový dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nájemníci nástavbu paneláku v Harrachově zatím opustit nemusí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.