Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Ještědská běžecká partička zdolala první výzvu a podpořila Apolinářská nedonošeňátka

Ještědská běžecká partička má za sebou první výzvu, díky které podpořila předčasně narozená miminka částkou 35 tisíc korun.

Původně měla partička v plánu uskutečnit dvanáctihodinnovou výzvu, během které se pokusí co nejvíckrát vyběhnout na Ještěd, už na začátku dubna. „Kvůli vládním opatřením jsme ale museli termín naší akce Běháme - pomáháme posunout,“ sdělila Sabina Rakovská z Ještědské partičky.

Partička libereckých běžců chystá dvanáctihodinový běh, chce podpořit nedonošeňátka

Dali se do kupy teprve nedávno, ale už teď chtějí pomáhat. V lednu tohoto roku vznikla Ještědská běžecká partička. Nyní má v plánu první charitativní akci na podporu předčasně narozených dětí.

Běžce ale neodradila ani změna termínu, ani nepříznivé počasí. „Odstartovali jsme v šest hodin ráno na parkovišti v Horním Hanychově. Teplota se pohybovala okolo mrazu a na zemi ležel sníh,“ popisovala Rakovská. Po celých dvanáct hodin skupina běžců opakovaně zdolávala trasu k ještědskému vysílači a zpět. Dohromady zvládli nastoupat celkem 18 402 výškových metrů. „Za nás je to fantastický výkon, protože podmínky byly opravdu extrémní a všichni jsme si sáhli až na dno našich sil,“ sdělila Sabina a dodala: „Moc bych chtěla poděkovat všem kolegům z naší party. Jmenovitě Petru Kovaříkovi, Martinu Šedinovi, Zdeňce Benčíkové, Nikole Vodičkové, Jakubu Vondroušovi a Michalu Třískalovi.“

Partičce se podařilo společně s dárci vybrat celkem 35 tisíc korun, které poputují na konto organizace Apolinářská nedonošeňátka. Zatím má za sebou partička teprve první výzvu, ale už nyní plánuje další.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ještědská partička

Štítky Liberecký, charita, běh, Ještědská partička, Petr Kovařík, Ještěd, Liberec XIX-Horní Hanychov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ještědská běžecká partička zdolala první výzvu a podpořila Apolinářská nedonošeňátka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.