Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Kraj ocenil Františka Pospíšila z Bílé na Liberecku. Starostou je již třicet let

PR článek

Malebná obec Bílá se nachází nedaleko Českého Dubu. V jejím čele stojí František Pospíšil, který do starostovského křesla usedl před třiceti lety. Je tak nejdéle působícím starostou v regionu. Liberecký kraj ho dnes za dlouholetou práci ocenil.

„Původně jsme chtěli panu starostovi poblahopřát již v prosinci, protože do funkce nastoupil na konci roku 1990, ale překazil nám to koronavirus,“ vysvětlil dnes hejtman Martin Půta. Pospíšil se stal starostou 6. prosince 1990, ale již půl roku před tím byl předsedou tehdejšího výboru.

Obec Bílou tvoří 14 místních částí: Bílá, Petrašovice, Bohdánkov, Kohoutovice, Kocourov, Vesec, Domaslavice, Vlčetín, Chvalčovice, Dehtáry, Klamorna, Hradčany, Letařovice a Trávníček.

V současné chvíli tak Pospíšil pokračuje ve svém již devátém funkčním období. „František Pospíšil pečuje o obec Bílá a všechny její části a myslím, že toto je hezká příležitost poděkovat všem starostkám a starostům za to, co dělají,“ komentoval Půta s tím, že u starosty Bílé oceňuje jeho vytrvalost.

Samotného starostu ocenění překvapilo. „Jsem příjemně překvapen a potěšen, protože starostům se častěji dostává kritiky než poděkování,“ řekl Pospíšil novinářům. Své třicetileté období ve funkci starosty ohodnotil slovy: „Myslím, že se nemáme za co stydět. Může se zdát, že se toho moc nestihlo, ale myslím, že v rámci našich finančních možností se nám toho povedlo dost.“

Ocenění starosty se zúčastnil i senátor a krajský zastupitel Michael Canov. „Pan Pospíšil se musel osvědčit, protože lidé nemilosrdně svrhnou každého starostu, který nedělá svou práci dobře,“ sdělil Canov. Podle něj je tak ocenění i poděkováním za dlouholetou práci a také elán. „Ono vydržet třicet let na takové úrovni, aby vás lidé chtěli stále volit, to si zaslouží ocenění. Zvláště pak u Bílé, která se skládá z tolika částí,“ dodal.

V katastru obce Bílá se nachází řada turistických a historických zajímavostí. Přestože centrum obce připomíná spíše malou vesnici, území celé obce sahá od Hodkovic až k Českému Dubu a od Proseče pod Ještědem až po Vlastibořice. „Myslím, že jsme výjimeční i tím, že jako obec máme celkem šest hasičských sborů a šest hasičáren, z nichž tři jsem nechal postavit já,“ uvedl Pospíšil, který je sám členem místních sdružení hasičů i myslivců.

Bílá je zároveň jednou z mála obcí v kraji, kde i v současnosti převládá zemědělství. „Je to tak. A jinak to ani nebude,“ dodal starosta. Do budoucna by si pro obec přál ještě opravu krajských komunikací.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Bílá, Liberecko, František Pospíšil, Liberecký kraj, Český Dub, Martin Půta, ocenění, Michael Canov, Petrašovice, Kohoutovice, Kocourov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Kučera

Vy(ý)ji(í)meční jsou všichni tři. Na hubě nemají nic. Děkujeme.

Pátek, 14. května 2021, 23:46Odpovědět

Kraj ocenil Františka Pospíšila z Bílé na Liberecku. Starostou je již třicet let  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.