Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

„Říkáme dost!“ V Liberci lidé demonstrovali proti testování a očkování dětí

Několik stovek lidí s vlajkami a transparenty dnes zaplnilo náměstí před libereckou radnicí. Konal se zde Protest rodičů proti očkování dětí, který pořádal Aleš Svoboda společně s pravicovou stranou Manifest.

Testování dětí musíme zabránit, přes to nejede vlak

„Nechali jsme to zajít strašně daleko. Od začátku to bylo špatně. Začalo to rouškama, pokračovalo to testama… Nyní se bojím, že dojde na očkování dětí. Tomu my musíme zabránit,“ řekl na podiu organizátor a moderátor Aleš Svoboda. Toho část veřejnosti, jak sám přiznal, vnímá spíše jako konspirátora.

Podle něj je nutné zabránit očkování dětí. To se dle informací z ministerstva zdravotnictví nachází ve fázi klinických studií. „Musíme tomu zabránit! Přes to vlak nejede!“ sdělil a pokračoval: „Uděláme vše, co je v našich silách, abychom tomu zabránili. Za co bojovat než za naše děti.“

Jde o naše životy a životy našich dětí, míní lékařka

Mezi hosty, kteří během protestu vystoupili, byla i lékařka Monika Waksmundská, rodačka z Liberce. „Jde o naše životy a životy našich dětí. Je to rok a půl, co nás tady drží ne pandemie pečlivě naplánované akce s názvem covid, ale pandemie strachu, postupného zotročení a odebírání našich svobod a základních lidských práv,“ prohlásila Waksmundská, podle níž je nyní pravý čas na to, aby lidé rozhodovali sami o sobě, o svém životě a zdraví.

Někteří lidé dorazili na protest vybaveni transparenty s hesly jako „Netýrejte děti“, „Nesahejte nám na děti“, „Bráním své dítě“ nebo „Svobodu! Moje děti, moje volba“.

Podle ní není relevantní ani současné testování. „PCR testy, kterým se musí podrobovat lidé v zaměstnáních a ve školách a nyní i všichni, co chtějí žít normální život, jsou schopny prokázat jakýsi nepatrný úsek nukleové kyseliny údajného koronaviru. Absolutně nic nevypovídají o tom, že se jedná o přítomnost viru infekčního a že daný člověk je přenašečem a hrozbou pro ostatní,“ řekla.

Přestože na průběh demonstrace dohlížela policie, kromě připomínek směrem k organizátorům na dodržování rozestupů a nasazení ochrany úst nezasáhla.

Ve svém projevu lékařka napadla také firmy vyrábějící vakcíny proti onemocnění COVID-19. „Firma Pfizer od roku 2000 zaplatila na pokutách za trestné činy v souvislosti se zdravotnictvím zaplatila 3,4 miliardy dolarů. Hodláte se svěřit do rukou takové společnosti, která odmítá vzít zodpovědnost za to, že po vakcíně zemřete nebo budete mít trvalé následky?“

Bývalý ředitel Waldorfské školy v Semilech se kvůli odvolání s městem soudí

Bývalý ředitel Waldorfské školy v Semilech Ivan Semecký se kvůli svému odvolání soudí s městem. Právní zástupce už podal žalobu, sdělil Semecký, který umožnil chodit do školy i dětem, jejichž rodiče odmítli testování, a ve třídách děti nemusely...

Pořadatelé pozvali také dnes již bývalého ředitele Waldorfské školy v Semilech Ivana Semeckého. Ten kvůli jednání nedorazil. Zastoupila ho tak kolegyně Jan Žižková. „Ač se to tak může zdát, tak naše kauza nespí. Ředitel Semecký podal odvolání proti svému odvolání, podal na město žalobu a minulý týden byl rodiči podán návrh na zrušení testu, roušek a rotace,“ sdělila dnes Žižková. Ta také prozradila, že ve hře je i založení zcela nové komunitní školy. „Na to, co si na nás vláda nachystala, nehodláme přistoupit,“ dodala.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky protest, testování, očkování, covid, Liberec, Aleš Svoboda, COVID-19, Pfizer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

„Říkáme dost!“ V Liberci lidé demonstrovali proti testování a očkování dětí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.