Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Za víkend přibylo v Libereckém kraji 23 potvrzených případů koronaviru

V Libereckém kraji za víkend přibylo 23 nově potvrzených případů covidu-19, za předchozí sobotu a neděli jich bylo 27. Při přepočtu na 100.000 lidí přibylo 66 nových případů za uplynulých sedm dnů, o týden dříve to bylo 88 nových případů. Vyplývá to z dat na webu ministerstva zdravotnictví.

Žáci základních škol v Libereckém kraji se dnes vrátili k normální výuce ve třídách. Skončila jim rotační výuka, kdy se týden učili z domova a týden ve škole. Díky rozvolnění dalších opatření proti šíření koronaviru se ode dneška za podmínek, které stanovila vláda, otevřely restaurační zahrádky, obnovil provoz fitness center či posiloven a mohou se konat venkovní kulturní akce. V Liberci by se první měla konat o víkendu, kdy v zámeckém parku ve Vratislavicích nad Nisou bude majáles. Na čtvrtek 27. května je plánovaný koncert kapely Mňága a Žďorp na liberecké přehradě. Provoz dnes zahájila i některá vnitřní sportoviště a poprvé od podzimu tak dnes třeba mají tréninky na ledě děti z libereckého hokejového klubu Bílých Tygrů.

Dnes se otevírají zahrádky restaurací, mohou se konat venkovní kulturní akce až pro 700 lidí

Dnes se díky rozvolnění opatření proti šíření koronaviru otevírají restaurační zahrádky, obnoví se provoz fitness center či posiloven a mohou se konat venkovní kulturní akce až pro 700 lidí. Dnes se také žáci prvního a druhého stupně stupně...

Epidemie v Libereckém kraji je na ústupu 11. týdnem v řadě. Aktuálně je v nemocnicích v kraji 50 pacientů s covidem. Maximem bylo 500 z poloviny března, před týdnem bylo 70 hospitalizovaných. Intenzivní péči nyní potřebuje 18 lidí, akutní 30 a následnou dva. Podle statistik ministerstva zdravotnictví poslední zemřelý v souvislosti s covidem z Libereckého kraje je z 12. května, tedy ze středy minulého týdne. Za více než 13 měsíců trvání epidemie v kraji zemřelo s koronavirem nebo v jeho důsledku 1270 lidí.

Od prvního zjištěného případu v Libereckém kraji loni 11. března se koronavirem prokazatelně nakazilo zhruba 18 procent jeho obyvatel. Pozitivní test mělo 79.966 lidí a z nich se dosud vyléčilo zhruba 78.000. Z okresů v kraji za posledních sedm dnů na 100.000 obyvatel přibylo nejméně případů na Semilsku, a to 26. Nejhůře je na tom podle tohoto přepočtu dlouhodobě Českolipsko se 118 případy, o týden dříve tam přibylo 123 případů. Na Jablonecku je sedmidenní incidence na 100.000 lidí na 54 případech a Liberecku na 57.

Zdravotníci v kraji od začátku očkování aplikovali 158.938 dávek vakcíny proti koronaviru. Ukončené očkování má 45.121 lidí, mezi nimi je i 714 lidí, kteří dostali jednodávkovou vakcínu Janssen. Za minulý týden bylo očkováno v kraji 17.674 lidí, což je nejvíc od zahájení očkování. Od půlnoci na dnešek mají možnost se k registraci na očkování hlásit lidé nad 40 let.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky ČR, správa, koronavirus, Liberecký, Liberecký kraj, COVID-19, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, očkování, Mňága a Žďorp, Janssen Pharmaceutica, Liberec, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za víkend přibylo v Libereckém kraji 23 potvrzených případů koronaviru  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.