Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

David Ota z rýnovické věznice zachránil život kolegovi, dostal medaili za statečnost

Praporčík David Ota zachránil život svému kolegovi během služby ve Věznici Rýnovice v Jablonci nad Nisou. Na konci května za tento čin obdržel medaili za statečnost.

„David Ota z Věznice Rýnovice zachránil život svému kolegovi, který zkolaboval ve věznici,“ informovala mluvčí vězeňské služby ČR Markéta Prunerová. Po zkolabování Ota nezaváhal, okamžitě ke kolegovi přivolal záchranáře a poskytl mu první pomoc.

Díky jeho pohotové reakci a použití defibrilačního přístroje zachránil svému kolegovi život. „Podařilo se mu obnovit jeho základní vitální funkce ještě před příjezdem zdravotníků,“ komentovala Prunerová. Za záchranu lidského života ocenil Otu generální ředitel vězeňské služby ČR Petr Dohnal Medailí VS ČR za statečnost.

Druhou medaili převzal Ivo Kotrla z justiční stráže Krajského soudu v Brně. „Jako první poskytl pomoc člověku, který náhle ztratil vědomí,“ dodala mluvčí. Kotrla se okamžitě pustil do resuscitace a i po předání muže do péče záchranářů dále spolupracoval na jeho oživování.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Věznice Rýnovice

Štítky Jablonecko, věznice, Rýnovice, Jablonec nad Nisou, Vězeňská služba České republiky, Petr Dohnal, Krajský soud v Brně, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

David Ota z rýnovické věznice zachránil život kolegovi, dostal medaili za statečnost  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.