Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Liberecký bazén vítá po dlouhé pauze první návštěvníky. V Jablonci je zatím zavřeno

Liberecký městský bazén se včera otevřel veřejnosti. Na příval návštěvníků zatím ale stále čeká. Jablonecký bazén zatím zůstává kvůli technické závadě uzavřen. Otevřít by se měl příští týden.

V Liberci se po koronavirové pauze dnes otevřel městský bazén, zájem o něj byl na začátku slabý. V sousedním Jablonci nad Nisou bude bazén v provozu až od příštího týdne. Termín otevření jabloneckého městského bazénu se posunul o týden kvůli technické závadě.

„Jak se teď bazény otevíraly, tak technik nemá čas přijít k nám dřív než tuto středu," řekl jednatel Sport Jablonec Jan Ulmann, městské společnosti provozující bazén v Jablonci. Podle něj ale za současných omezujících podmínek na otevření příliš nespěchají. „Vyhodnotíme si okolní bazény, jak lidé chodí, protože když přijde 15 nebo 20 lidí, tak to je ekonomická sebevražda," uvedl. Za největší problém považuje, že u PCR nebo antigenního testu nestačí potvrzení ze školy nebo zaměstnání. „Z laboratoří má testy málo lidí," řekl.

Provozovatelé bazénů by uvítali jednotné podmínky ohledně testů

Také provozovatel libereckého bazénu Jan Švec by uvítal, pokud by pro bazény platila stejná pravidla jako pro návštěvy jiných institucí. „Doufám, že se to sjednotí, že budou platit testy ze školy, z fabriky. Možná i kvůli tomu přišlo lidí tak málo," uvedl Švec. Z řad veřejnosti dorazilo první hodinu po otevření jen několik lidí. „Je to ale to, co jsme předpokládali. Ráno přišlo 20 permanentkářů, takoví naši stálí klienti, pak technická univerzita v rámci výuky, ale lidé nejsou. Doufám, že si o otevření mezi sebou řeknou a bude to lepší," dodal Švec. Je rád, že po více než půl roce mohl vůbec otevřít.

V bazénech a na koupalištích platí limit jednoho člověka na 15 metrů čtverečních plochy.

V libereckém bazénu může být najednou až 380 lidí. Při vstupu se lidé musejí prokázat negativním testem na koronavirus z odběrového místa, potvrzením o očkování nebo o prodělání nemoci covid-19 v posledních 180 dnech.

Jako první z bazénu v Libereckém kraji provoz zahájil minulý týden ve středu městský v České Lípě. „Zájem je nižší než standardně, na druhou stranu ale projevily zájem školy a samozřejmě sportovní kluby," uvedl ředitel městské organizace Sport Česká Lípa Jaroslav Češka. Denně podle něj bazén využívá v průměru kolem 160 lidí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Bazén Liberec

Štítky rekreace, koronavirus, Liberec, Jablonec nad Nisou, bazén, plavání, Jan Švec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecký bazén vítá po dlouhé pauze první návštěvníky. V Jablonci je zatím zavřeno  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.