Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Policisté se zaměřili na kontrolu migrantů. Žádného neobjevili

V uplynulých dnech se policisté zaměřili na kontrolu zejména nákladních a dodávkových vozidel, které by mohly převážet do České republiky migranty. Hlídky využily také speciální detektor Heartbeat.

Na případné cizince, kteří by se chtěli nelegálně dostat do naší země, si policisté počíhali v okolí Paceřic na silnici první třídy č. 35 a v lokalitě Stoženeckého sedla na silnici I/9. „Hlídky zkontrolovaly na sedmdesát vozidel a bezmála stovku osob,“ uvedl policejní mluvčí Vojtěch Robovský.

Detektor použili policisté hned několikrát, zejména pak u kamionů. Toto zařízení je neocenitelným pomocníkem cizineckých policistů při kontrole nákladových prostor nebo míst technicky složitých konstrukcí návěsů,“ komentoval Robovský. Ani v jediném případě ale přístroj nelegálně přepravovanou osobu neodhalil.

Přesto policisté udělili třem osobám, které se dopustily přestupku v souvislosti s pobytem cizinců, pokutu v celkové výši 2,5 tisíce korun. Kromě toho policisté odhalili další čtyři přestupky, mezi kterými bylo například řízení pod vlivem nebo řízení i přes blokaci řidičského průkazu.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky policie, migrant, kontrola, Liberecký, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté se zaměřili na kontrolu migrantů. Žádného neobjevili  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.