Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na Mácháči jsou sinice. Děti, těhotné a alergici by se neměli koupat

Ve vodě na Máchově jezeře zaznamenali hygienici v posledních dnech zvýšený výskyt toxických silnic. V minulých letech se zde sinice vyskytovaly už na začátku letní sezóny.

Voda je nevhodná ke koupání pro vnímavé jedince, jako jsou alergici, děti nebo těhotné ženy. Podle posledních rozborů je voda na stupni tři z pětibodové škály. Vyplývá to z dat na webu Krajské hygienické stanice v Liberci. Podobně na tom ale byla oblíbená rekreační plocha i v minulých letech, kdy tam byl zvýšený výskyt sinic už od začátku letní sezony.

Voda na ostatních vodních plochách v Libereckém kraji je většinou dobrá. Na Českolipsku je mírně zhoršená voda Hamerského jezera, Velkého zákupského rybníka a také koupaliště v Nedamově u Dubé. Na stupni dvě je také od začátku sezony voda v rybníku Bažantník u autokempu v Sedmihorkách v Českém ráji.

Hygienici v Libereckém kraji pravidelně sledují kvalitu vody na 37 umělých i přírodních koupalištích. Za nevhodné ke koupání považují hygienici dlouhodobě pouze koupaliště v Chrastavě u Liberce kvůli kolísavé kvalitě přítoku, což je Vítkovský potok. Chrastavské koupaliště je v hodnocení hygieniků na čtvrtém z pěti stupňů.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Leshotel

Štítky ČR, rekreace, zdraví, koupaliště, Liberecký, Máchovo jezero, Liberec, Krajská hygienická stanice, Liberecký kraj, okres Česká Lípa, Dubá, Nedamov, Český ráj, Sedmihorky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Mácháči jsou sinice. Děti, těhotné a alergici by se neměli koupat  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.