Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na Ladech v České Lípě dojde na vybudování kanalizace

Obyvatelům na Ladech v České Lípě stále chybí splašková kanalizace. To chce nyní město změnit. Začne proto hledat zhotovitele projektové dokumentace.

„Chybějící splašková kanalizace je velká bolest českolipské místní části takzvaných Starých Lad,“ přiznává starostka České Lípy Jitka Volfová. V současné době tak musí místní lidé odvádět odpadní vody žumpami nebo domovními čistírnami.

Město začne hledat projektanta, který musí připravit projektovou dokumentaci a zadávací podmínky veřejné zakázky. Součástí projektu jsou i kanalizační přípojky k jednotlivým domům a odvedení splaškových vod na čistírnu odpadních vod. Dále musí projektová dokumentace zahrnovat i návrh budoucího odkanalizování celé zdejší lokality. „Věřím, že tato zpráva místní potěší,“ komentuje Volfová s tím, že nyní je Česká Lípa teprve na začátku dlouhé cesty.

Projekt se týká nejhustěji osídlené části Starých Lad, které se nachází vpravo od silnice první třídy č. 9 ve směru od Nového Boru. „Projekční práce by vybranému projektantovi neměly trvat déle než 8 měsíců,“ doplnila mluvčí českolipské radnice Kristýna Kňákal Brožová.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Liberecký, Českolipsko, kanalizace, Lada, Česká Lípa, projektová dokumentace, Jitka Volfová, Nový Bor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Ladech v České Lípě dojde na vybudování kanalizace  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.