Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Samopaly, rozbušky i prostředek k imitaci jaderného výbuchu odevzdali lidé během amnestie

Policisté v Libereckém kraji přijali během půl roku trvající zbraňové amnestie stovky zbraní a tisíce kusů střeliva. V některých případech šlo o raritní kousky.

Mezi odevzdanými kusy byly zakázané zbraně, ale také zbraně podléhající ohlašovací povinnosti nebo povolovacímu řízení. K zakázaným zbraním řadíme zbraně samočinné jako jsou například kulomety nebo samopaly,informovala policejní mluvčí Ivana Baláková. Jednou ze čtyř odevzdaných zakázaných zbraní byl například zkorodovaný samopal německé výroby.

Po domácku vyrobené zbraně i tlumiče

Celkem lidé v Libereckém kraji odevzdali 210 zbraní a 4647 kusů střeliva.

Dále lidé policistům donesli například pistole z období před koncem druhé světové války nebo tlumiče výstřelů. Mezi zajímavé odevzdané kousky patří tři zbraně domácí amatérské výroby včetně dva doma upravovaných zbraní tovární výroby a několika kusů polotovarů k výrobě a úpravě dalších zbraní, které objevil syn v místě bydliště svého zesnulého otce domácího kutila,komentovala Baláková.

Jednoznačně největší raritou, pro kterou si museli dokonce dojet pyrotechnici, byl nelegálně přechovávaný speciální pyrotechnický prostředek bulharské výroby. „Takový prostředek bývalá československá armáda využívala při svém výcviku k imitaci jaderného výbuchu,“ doplnila mluvčí.

Historicky pátá zbraňová amnestie se uskutečnila v období od 30. ledna do 31. července. Lidé během té doby mohli beztrestně a bez vysvětlení odevzdat zbraně nebo zažádat o jejich legalizaci a nechat si je, případně je prodat.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky policie, Liberecký, amnestie, zbraně, zbraň, Liberecký kraj, výroba, druhá světová válka, Československá armáda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Samopaly, rozbušky i prostředek k imitaci jaderného výbuchu odevzdali lidé během amnestie  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.