Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Krásné roubenky, málo turistů a klid. Objevte okolí rybníku Petr v Jizerkách

Ráj uprostřed Pekla. I tak by se dalo popsat okolí rybníku Petr, který se nachází v přírodním parku Peklo v Raspenavě. I toto opomíjené zákoutí Jizerských hor jistě stojí za návštěvu.

Rybník, který vznikl v roce 1986, najdete mezi Raspenavou a Lázněmi Libverda. Přímo kolem něj vede navíc cyklostezka a nedaleko se nachází i žlutá turistická stezka. Na místě dnešního rybníka se dříve těžila rašelina. Dodnes je to patrné na zabarvní vody. „Název rybníka může odkazovat na jeho zakladatele Petra Krumhanzela, podle jiných zdrojů pak na svatého Petra, patrona rybářů,“ informoval mluvčí kraje Jan Mikulička.

Samotný rybník, ve kterém je možné kvůli chybějícímu zázemí pro plavce koupání na vlastní nebezpečí, ale není jediným krásným místem, kde se můžete při výletech nebo cyklotoulkách zastavit. Nedaleko se nachází památný strom Filipova lípa a užít si krásné výhledy na Raspenavu a hory můžete z místa zvaného Sluneční buk.

„Frýdlantsko je pro cykloturisty i pěší opravdový ráj klidu. Na rozdíl od přetížených Jizerských hor tady najdete místa, kde turisté najdou místa, kde nikoho nepotkají,“ uvádí krajská náměstkyně Květa Vinklátová. K rybníku se můžete vydat hned z několika míst. Přímo z Raspenavy, Libverdy nebo například Lužce pod Smrkem.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Liberecký kraj

Štítky Liberecký, Petr, rybník, Peklo, Jizerské hory, turistika, Raspenava, Lázně Libverda, Květa Vinklátová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krásné roubenky, málo turistů a klid. Objevte okolí rybníku Petr v Jizerkách  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.