Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

TIP NA VÝLET: Do Jizerskohorských bučin vlakem za výhledy i vodopádem

Počasí tentokrát přeje, proč se tedy nevydat na výlet. Jednou z mnoha možností v Libereckém kraji jsou Jizerské hory, konkrétně se podíváme na severní stranu pohoří, kde najdeme Jizerskohorské bučiny, které se nedávno dostaly na seznam UNESCO.

Do bučin se můžeme dostat několik způsoby, tentokrát ale vybereme vlak. Z libereckého nádraží pravidelně vyjíždí přímý vlak do Hejnic. Od kláštera vede červená turistická značka na vrchol. U odbočky na Ořešník stojí informační tabule i lavička k odpočinku.

Vyhlídka Ořešník se tyčí ve výšce 800 metrů a na její vrcholek s křížem je možné vylézt po schůdkách vytesaných do skály.

Červená značka dále vede ke kouzelnému vodopádu Velký Štolpich na potoce Černý Štolpich. Odtud je možné pokračovat po žluté značce dolů podél bystřin a vodopádů. Zelená turistická značka, která se na žlutou napojuje, nakonec vede zpátky do Hejnic.

Hodnocení článku je 98 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky Jizerské hory, výlet, štolpich, ořešník, vodopád, Světové dědictví UNESCO, Liberecký kraj, Jizerskohorské bučiny, Hejnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIP NA VÝLET: Do Jizerskohorských bučin vlakem za výhledy i vodopádem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.