Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Rozdělování pracovníků zimní údržby nefungovalo. Stejně se scházeli v hospodě

V letošním roce nebudou Liberecké technické služby rozdělovat pracovníky zajišťující zimní údržbu v krajském městě. Izolované skupiny, ke kterým TSML loni přistoupily, aby snížily riziko šíření koronaviru, podle náměstka primátora Liberce Jiřího Šolce v praxi nefungovaly.

„My jsme je rozdělovali, ale pak v hospodě se stejně sešli," řekl náměstek novinářům. Podle něj se to ale na činnosti TSML při zajištění zimní údržby ve stotisícovém městě nijak neprojevilo. „Důležité je, že jsme touto nepříjemnou dobou propluli, žádná pandemie naše technické služby neskosila. Je vidět, že ti lidé mají pevný kořínek a letos se je nechystáme rozdělovat. Naopak jsme rádi, že u nich v týmu panují kamarádské vztahy," dodal. Podle něj se na zimu technické služby připravují už nyní. „Překvapeni nebudeme, protože už v těchto chvílích probíhá přezbrojování techniky," řekl Šolc.

Technické služby města se v zimě se starají o 408 kilometrů vozovek, 170 kilometrů chodníků, 331 přechodů pro chodce a také třeba o 346 autobusových a tramvajových zastávek.

Na zajištění zimní údržby se o uplynulé zimě podílelo skoro 160 lidí. Loňská zima patřila v Liberci mezi dražší, za zimní údržbu svých silnic a chodníků zaplatila radnice od loňského listopadu do letošního dubna 43,5 milionu korun. Za předchozí zimu to bylo 25 milionů korun.

Zimní údržba v Liberci stojí v průměru kolem 40 milionů korun. Nejdražší za posledních deset let byla zima 2012/2013, kdy za ni město zaplatilo 50,4 milionu korun. Naopak zima 2019/2020 byla nejlevnější minimálně za posledních pět let.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky ČR, správa, silnice, Liberec, zima, Jiří Šolc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lukáš Pokorný

No tak to je objev roku. A co děti ve školách? Celý den v rouškách, nedej bože, aby se potkaly na chodbě bez roušky, na obědě se třídy potkávat nesmějí. A pak se všichni z různých tříd sejdou před školou, jdou vesele bez roušek domů, celé odpoledne si spolu třeba blbnou venku, aby ráno spolu šli zase společně do školy, nasadit si roušky a hrát si na obří pandemii:-)

Pondělí, 18. října 2021, 05:16Odpovědět

Rozdělování pracovníků zimní údržby nefungovalo. Stejně se scházeli v hospodě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.