Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Liberec zamítl žádost Slovanu, aby cyklostezka sloužila jako příjezdová cesta

Liberec zamítl žádost fotbalového Slovanu, aby úsek cyklostezky od křižovatky ve směru od Růžodolu sloužil pro klub jako příjezdová komunikace ke stadionu U Nisy. Slovan ji nyní využívá jako obslužnou při prvoligových zápasech. Mluvčí radnice Jana Kodymová sdělila, že cyklostezka není pro větší dopravní zátěž stavěná.

„Také je nutné přihlédnout k bezpečnosti na cyklostezce, která by se tímto řešením výrazně zhoršila. V neposlední řadě je důvodem k odmítnutí žádosti i dopravně-technické řešení areálu, na základě kterého byla jeho stavba před lety povolena," dodala.

Rozhodnutí vedení města ředitele fotbalového klubu Libora Kleibla zklamalo. „Je to škoda. Před zápasy tudy (přes cyklostezku) najíždí televizní technika, hasiči, policie. Chtěli jsme, aby to bylo oficiální, ne na nějakou výjimku," řekl Kleibl. Podle něj jiná cesta k této části stadionu například pro požární techniku nevede. „Jinak by museli jet hasiči přes hřiště," dodal.

Ke stadionu U Nisy, který je ve vlastnictví města, vedou dvě cesty. Hlavní přístupová je přes Zhořeleckou ulici od odbočky u dětského dopravního hřiště v Pavlovicích. Z druhé strany, od Růžodolu, se ke stadionu lze dostat právě po cyklostezce, která vede od křižovatky se Sokolskou ulicí.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MP Liberec

Štítky ČR, správa, fotbal, doprava, Liberec, slovan, cyklostezka, FC Slovan Liberec, Lužická Nisa, Růžodol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec zamítl žádost Slovanu, aby cyklostezka sloužila jako příjezdová cesta  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.