Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

První sníh zkomplikoval dopravu. Dvě desítky nehod, meteorologové varují před dalším sněžením

První sněžení zkomplikovalo dopravu. Policisté od rána řešili na dvacet dopravních nehod, pro nákladní dopravu se v poledne uzavřela silnice přes Oldřichovské sedlo. Sněžit má dál, během úterý napadne až deset centimetrů sněhu, varovali meteorologové.

Policisté od rána řešili na dvě desítky nehod. U Nové Vsi nad Popelkou se srazilo auto s vlakem. „K nehodě došlo na nechráněném železničním přejezdu bez světelné signalizace, označeným pouze dopravním značením. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění. Vlak byl v tu dobu bez cestujících,“ uvedla mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

K další nehodě došlo například i na Albrechtickém kopci, kde řidič nezvládl řízení a vyjel mimo silnici, skončil asi padesát metrů od silnice. Třem lidem z auta pomohli hasiči.

Silničáři v poledne uzavřeli silnici druhé třídy přes Oldřichovské sedlo pro auta o hmotnosti nad šest tun. „Platnost omezení do odvolání v návaznosti na vývoj stavu sjízdnosti,“ dodala mluvčí.

A právě předpověď počasí slibuje další komplikace. Meteorologové v pondělí dopoledne vydali výstrahu na vydatné sněžení. To přijde během úterý a v Libereckém kraji může napadnout až deset centimetrů sněhu, na horách až dvacet. Výstraha platí do úterní 21. hodiny. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Silnice LK

Štítky nehody, hasiči, policie, sníh, sněžení, předpověď, silnice, havárie, Oldřichovské sedlo, Liberecký kraj, Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje, Nová Ves nad Popelkou, Albrechtice, doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První sníh zkomplikoval dopravu. Dvě desítky nehod, meteorologové varují před dalším sněžením  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.