Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Meteorologové vydávají varování před námrazou. Platí pro celý Liberecký kraj i zbytek republiky

Český hydrometeorologický ústav vydal první stupeň nebezpečí. Varuje především před námrazou, která hrozí na celém území České republiky. Počasí může komplikovat silniční i vlakovou dopravu.

Varování pro celý Liberecký kraj je v platnosti do zítřejších 8 hodin ráno. „Při poklesu teplot pod bod mrazu se bude lokálně vytvářet náledí nebo zmrazky,“ píšou meteorologové. Právě v Libereckém kraji se mají dnešní noční teploty držet od minus dvou do minus pěti, na horách pak až do minus osmi.

Během zítřejšího dne má být na území kraje zataženo až oblačno, ojediněle se může objevit sněžení. Denní teploty se budou pohybovat mezi minus dvěma a jedním stupněm, na horách pak mezi minus pěti a minus dvěma stupni Celsia. 

Počasí komplikuje dopravu v kraji již několikátý den. „V průběhu včerejšího dne od sedmé ranní hodiny do dnešní sedmé ranní hodiny jsme řešili celkem 31 dopravních nehod  na území celého kraje,“ komentovala policejní mluvčí Markéta Razáková. K nejvíce nehodám došlo na Liberecku. Během dnešního dopoledne řešili policisté pouze čtyři nehody, všechny se obešly bez zranění.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto AP | Pixabay | Zdroj údaje ČHMU

Štítky počasí, varování, ledovka, led, doprava, námraza, Královéhradecký, kraj, ČR, nehoda, silnice, předpověď, Liberecký kraj, Český hydrometeorologický ústav, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Meteorologové vydávají varování před námrazou. Platí pro celý liberecký kraj i zbytek republiky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.