Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

První problémy na Rádelském mlýně. Řidiči vjíždějí na most v protisměru

V pátek se zprovoznila nová mimoúrovňová křižovatka Rádelský mlýn. Již během víkendu se ale ukázalo, že pro řadu řidičů je zejména příjezd od Jablonce oříškem. Několik z nich totiž vjelo na most v protisměru. Jednoho takového řidiče zaznamenala i palubní kamera automobilu za ním.

Video zaznamenávající vozidlo, které přijíždí k Rádelskému mlýnu po silnici I/65 od Jablonce, drží se ve směru na Prahu, v poslední chvíli odbočí vlevo a najede na most v protisměru, se rychle stalo virálním. A podle jeho autora nejde o ojedinělý případ. „Během víkendu jsem slyšel o minimálně třech takových případech,“ sdělil autor videa Lukáš Veverka redakci. Podle něj má křižovatka řadu nedostatků, například dopravní značka se sníženou rychlostí „70" ve směru od Liberce je špatně vidět kvůli umístění za hlukovou stěnou. Podle dalších lidí z řad veřejnosti, kteří komentovali video na sociálních sítích, může být problém také v navigacích.

Redakce Drbny se proto obrátila na policii, která v tomto úseku od pátečního otevření eviduje dvě oznámení o jízdě v protisměru. „Hlídky vyslané na místo však neodhalily žádné přestupky,“ řekl mluvčí policie Vojtěch Robovský. Řidič na videu se dopustil hned dvou přestupků, když se neřídil svislou dopravní značkou přikazující směr objíždění vpravo a přejel vodorovné dopravní značení v podobě dvojité podélné čáry.

Komplikovaná stavba Rádelského mlýna je hotová. Okolní obce si oddechnou

Dnes proběhlo slavnostní otevření nově vybudované mimoúrovňové křižovatky Rádelský mlýn, která byla oproti původním předpokladům dokončena s půlročním předstihem. Plné zprůjezdnění významného dopravní uzlu uleví řidičům, dopravcům i okolním městům...

Řidiči v protisměru hrozí pokuta i zákaz řízení

„Za porušení dopravního značení hrozí řidiči ve správním řízení pokuta ve výši 1 500 až 2 500 korun,“ informoval mluvčí s tím, že hlavním prohřeškem dotyčného je, že jel v protisměru na silnici pro motorová vozidla. „Zde hrozí zákaz řízení na šest až dvanáct měsíců a pokuta ve výši pět až deset tisíc korun,“ doplnil Robovský.

Na video níže reagoval na sociálních sítích také hejtman Martin Půta„Rádelský mlýn je jen pár dní v provozu a už se na něm stačily odehrát takovéhle věci... Dnes ráno jsem se dohodl s ředitelem Ředitelství silnic a dálnic - ŘSD pro Liberecký kraj, Janem Wohlmuthem, že na křižovatku umístí ještě další směrová a výstražná znamení. Tak doufejme, že to pomůže,“ uvedl Půta.

Konkrétní úpravy, ke kterým v tomto úseku ještě dojde, nastínil mluvčí Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD ČR) Jan Studecký„Dopravní značení je v místě provedeno správně. Abychom ovšem předešli podobným situacím, budou ještě mezi oba pruhy osazeny balisety,“ sdělil Studecký na dotaz redakce. Zásadní ale podle mluvčího je, aby řidiči věnovali pozornost řízení a sledovali dopravní značení.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Lukáš Veverka, Denisa Albaniová

Štítky Liberecký, Rádelský mlýn, doprava, mlýn, dopravní značka, Jablonec, Ředitelství silnic a dálnic, Martin Půta, Lukáš Veverka, Praha, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pavel Pospíšil

Je evidentní, že se ten řidič díval na směrovou značku Turnov ukazující doleva a proto na poslední chvíli odbočil, protože skutečná silnice- odbočka na Turnov zřejmě nebyla ještě z tohoto místa vidět. Problém je, že značení netestují řidiči, kteří to tam neznají, plná čára nic neřeší, v zimě na ní může být sníh. Řidič se v prvé řadě dívá po směru kam jede(pokud to tam nezná)

Pátek, 17. prosince 2021, 10:59Odpovědět

Bedřich Kröner

Tak Václave, myslím že je to přehledný nájezd. Jenomže si zapomněl na dvě věci. Za 1. může to být provokace, abych dokázal jak je to nebezpečný nájezd nebo za 2. starej děda měl vedle sebe uštěkanou babu, která mu "klidným hlasem" sdělila, že Praha je doleva. Ještě na starý křižovatce jsem jednou v noci při předjíždění potkal Felicii (nejspíš to byl nějakej trhovec) v protisměru a málem jsem se posral!

Středa, 15. prosince 2021, 21:30Odpovědět

Václav Moskva

Ten člověk vůbec nemá mít řidičák, na tomto není nic složitého ani matoucího, takhle je řešeno hodně sjezdů.

Úterý, 14. prosince 2021, 14:40Odpovědět

První problémy na Rádelském mlýně. Řidiči vjíždějí na most v protisměru  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.