Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Podmínky pro lyžování jsou v kraji dobré, na sjezdovkách je až metr sněhu

Podmínky pro lyžování v horách v Libereckém kraji vylepšil nový sníh, od víkendu připadlo až 15 centimetrů a další srážky meteorologové očekávají. Na sjezdovkách leží až metr sněhu, upravené stopy jsou i pro běžkaře, vyplývá z informací od provozovatelů zimních středisek.

„Podmínky se stále zlepšují," řekl za skiareál v krkonošském Harrachově Vlastislav Fejkl. V tomto areálu mají k dispozici lyžaři všechny sjezdovky s výjimkou černé, tedy skoro sedm kilometrů tratí. Zájem o lyžování ale podle Fejkla není takový jako v době předcovidové. Výhodou to je podle něj pro ty, co chodí. „Je to lyžování bez front na perfektně upravených sjezdovkách, které nejsou zledovatělé," dodal.

Velmi dobré podmínky jsou třeba i v krkonošských Pasekách nad Jizerou, kde se aktuálně lyžuje také na téměř sedmi kilometrech sjezdových tratí. „Sněhu je dost a fronty jsou jen o víkendu, když je slušné počasí, jinak ne," uvedl za areál Martin Řípa. Pro běžkaře je v okolí paseckého areálu upraveno podle něj zhruba 30 kilometrů tratí.

Z krkonošských větších skiareálů v Libereckém kraji jsou v plném provozu Benecko, Vítkovice a Vysoké nad Jizerou a v částečném Jablonec nad Jizerou či Rokytnice nad Jizerou, která je největším zimním střediskem v kraji. Z více než 21 kilometrů sjezdových tratí tam je otevřeno přes 12 kilometrů.

V Jizerských horách je v plném provozu Tanvaldský Špičák s osmi kilometry sjezdovek a na více než dvou kilometrech je možné lyžovat i v Bedřichově, na Severáku v Hraběticích, v Josefově Dole, Černé Říčce v Desné, Rejdicích i Příchovicích. Na Ještědu v Liberci mají otevřeno přes tři kilometry sjezdovek, další přibudou na víkend.

Dostatek sněhu je pro běžkaře v Jizerských horách, kde Jizerská o.p.s. upravuje přes 200 kilometrů tratí. „Je to ideální. Nemáme žádné místo, které bychom nemohli upravovat pro nedostatek sněhu," uvedl ředitel Jizerské o.p.s. Martin Kunc. Kvůli těžbě dřeva ale platí omezení pro Vysoký hřeben ve sjezdu k Hašlerově chatě a pro cestu do Oldřichova v Hájích.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky počasí, rekreace, hory, Liberecký, sjezdovka, lyžování, běh na lyžích, Liberecký kraj, Harrachov, Jizerské hory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podmínky pro lyžování jsou v kraji dobré, na sjezdovkách je až metr sněhu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.