Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Proti pandemickému zákonu a za život bez podmínek dnes demonstrovali lidé před libereckou radnicí

Dnes odpoledne zaplnili náměstí před libereckou radnicí odpůrci připravované novely protipandemického zákona. K několika stovkám demonstrantů promluvili zástupci zdravotníků, podnikatelů nebo městské policie. Za akcí stojí iniciativa Chcípl PES, která v těchto dnech pořádá podobné události napříč celou republikou.

Mezi řečníky vystoupila například Martina Koďousková, která je příslušnicí české armády. „Jsem voják z povolání a také zdravotní sestra. Jak to začalo nevině, že? Objevil se virus, rychle se šířil… Já tenkrát stála hodinu před galantérií, abych mohla koupit látku. Kdo uměl, tak šil roušky, kdo neuměl šít, tak je distribuoval. Tenkrát jsme byli jednotní,“ uvedla ve svém projevu, ve kterém kritizovala zejména současný stav ve zdravotnictví. „Jako zdravotní sestra se stydím, kam až jsme to nechali dojít. Spousta lékařů neléčí nemocné, protože mají pozitivní test, některé nemocnice odmítají ošetřit nebo vyšetřit neočkované pacienty,“ řekla. Podobně jako další vystupující vyzvala Koďousková přítomné, aby se spojili.

Demonstrace proti pandemickému zákonu v Liberci

Sobota, 29. ledna 2022, 19:10

Demonstrace proti pandemickému zákonu v Liberci
Demonstrace proti pandemickému zákonu v Liberci

„Bojí se síly obyčejných lidí“

Dalším vystupujícím a zároveň zástupcem složek integrovaného záchranného systému byl Jaroslav Kužel, zástupce ředitele městské policie v Milovicích. Ten při proslovu vyjádřil radost ze zrušené vyhlášky ohledně povinného očkovaní, proti které zorganizoval Chcípl PES v uplynulých měsících řadu demonstrací a pochodů. „Chovají se k nám jako k nějakým dobytkům,“ zhodnotil současné chování Kužel a pokračoval: „Oni se bojí nás lidí, proto nás rozdělili, protože ono to globalistické pravidlo ‚rozděl a panuj‘ funguje. Rozdělili nás na očkované a neočkované, poslušné a neposlušné. Je na nás, abychom se spojili a přestali si na tohle hrát. To, čeho se oni bojí, to je síla obyčejných lidí,“ zvolal za bouřlivého pokřiku.

KOMENTÁŘ: Koloběh vládní nenávisti pokračuje aneb Mohou být lidé vůbec někdy spokojeni?

Když bylo po volbách jasné, že vítězem je koalice a éra Babišovy vlády skončila, zdálo se, že bývalý premiér je příčinou všeho zla. Nová vláda ještě nemá důvěru a už se na ni snáší palba kritiky. Mohou být lidé vůbec někdy spokojeni?

Velkého ohlasu se dočkala také zdravotní sestra z liberecké nemocnice. „Na covidovém oddělení jsem na vlastní oči viděla, co strach dělá s lidmi. Lidé mají takový strach ze smrti, že zapomněli žít. Neobjímají se, nemilují se, neoslavují život,“ sdělila sestra Veronika Vršovská, podle níž je nový pandemický zákon jen nástroj k dalšímu šíření strachu a donucení lidí k takzvanému očkování. „Ale my se nedáme oklamat a budeme dál bojovat,“ dodala.

Demonstrace probíhala přibližně hodinu, poté se lidé vydali na krátký průvod centrem města. Kromě Liberce se dnes demonstrovalo také v Kladně, Mariánských Lázních, Děčíně, Vyškově u Brna a Opavě. Další demonstrace jsou naplánované na nadcházející víkend a úterý 1. února.

Demonstrace proti pandemickému zákonu v Liberci

Sobota, 29. ledna 2022, 19:10

Demonstrace proti pandemickému zákonu v Liberci
Demonstrace proti pandemickému zákonu v Liberci

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Liberec, demonstrace, chcípl PES, otevřeme Česko, koronavirus, protipandemický zákon, pandemický zákon, Hnutí PES, zdravotní sestra, Armáda České republiky, Krajská nemocnice Liberec, radnice, Brno

Komentáře

Článek má zakázané vkládání komentářů.

Proti pandemickému zákonu a za život bez podmínek dnes demonstrovali lidé před libereckou radnicí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.