Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Liberecký dopravní podnik i letos podpoří kampaň Suchej únor

PR článek

Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou (DPMLJ) se již po několikáté zapojuje do podpory zdravotně osvětové akce Suchej únor. V šíření hlavní myšlenky kampaně, pomáhající prověřit stav veřejnosti k alkoholu ve snaze změnit zaběhnuté návyky, není dopravní podnik sám. Akci podporuje společně s dalšími sedmi dopravními podniky, které jsou členy Sdružení dopravních podniků ČR (SDP ČR).

Akce „Sucháč“ se letos koná již podesáté. „V dopravním podniku nepijáckou kampaň prezentujeme na letácích a obrazovkách LCD ve vozech, ve vitrínách na terminálu MHD a průběžně informovat budeme po celý měsíc také na sociálních sítích společnosti. Jde o zdraví a bezpečnost," uvedla mluvčí DPMLJ Martina Poršová.

„Výzva si podporu zaslouží. Zde kontroly na alkohol probíhají samozřejmě po celý rok, a to průběžně a namátkově. Jsou velmi důležité,“ říká dopravní ředitel Martin Hettner DPMLJ. Kontroly provádí dispečeři a pravidelně se například kontrolují řidiči, kteří zaspí.

„Spojení projektu Suchej únor a dopravních podniků je přirozené, protože jako dopravci klademe důraz na bezpečí cestujících a s tím se pojí i nulová tolerance k alkoholu u našich řidičů,“ uvedl Tomáš Pelikán, předseda SDP ČR. Prostor pro propagaci kampaně poskytly dopravní podniky v Brně, Českých Budějovicích, Hradci Králové, Liberci a Jablonci nad Nisou, Pardubicích, Plzni a ve Zlíně.

Důvodem vzniku projektu Suchej únor je nadměrná spotřeba alkoholu v ČR. „Rizikově u nás pije více než 1 000 000 lidí. Pravidla pro zapojení do akce jsou jednoduchá. Celý únor ani kapku alkoholu,“ vysvětluje za organizátory Petr Freimann, ředitel neziskové organizace Suchej únor. Registrovat k výzvě lze na stránkách www.suchejunor.cz.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Liberec, dopravní podnik, dpmlj, suchej únor, dopravní společnost, Sdružení dopravních podniků ČR, alkohol, Suchý leden, Jablonec nad Nisou, Tomáš Pelikán, Dopravní podnik města Brna, Česko, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecký dopravní podnik i letos podpoří kampaň Suchej únor  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.