Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Některé skiareály v Libereckém kraji měly letos rekordní návštěvnost. Úspěch přineslo i večerní lyžování

Pro některé skiareály v Libereckém kraji se letošní sezona zařadí mezi nejlepší v jejich historii, i když počasí zpočátku zimy lyžování moc nepřálo. To platí třeba pro Ještěd nebo jizerskohorské areály provozované společnosti Ski bižu.

Areálu na Ještědu se osvědčila novinka, což bylo večerní lyžování na 1,5 kilometru dlouhé sjezdovce Nová Skalka. „Sezonu hodnotíme jako zdařilou, to znamená očekávání, co jsme měli od toho nového večerka, sjezdovky Skalka, tak se naplnila a jsme za to rádi," řekl ředitel skiareálu Jakub Hanuš. Za letošní sezonu na Ještědu lyžovalo zhruba 100 000 lidí, což už dlouho nebylo. „Když byla standardní sezona tři čtyři roky zpátky, tak bylo kolem 65 000 návštěvníků," dodal Hanuš.

Vydařená je letošní sezona i pro Ski bižu, která provozuje areály Tanvaldský Špičák, Severák a Bedřichov. „Jsme spokojení i vzhledem k tomu, jak nás trápilo počasí, protože nás opravdu trápilo a myslím, že nejen nás. Když vezmu přelom roku, pak ještě leden, únor, kdy v každém týdnu pršelo, tak na to vše máme super sezonu. A mám za to, že i lidé jsou nadmíru spokojení," uvedl ředitel Ski bižu Pavel Bažant.

V některých skiareálech sezona ještě nekončí

Přesná čísla ještě ředitel Ski bižu neví, protože zatímco na Ještědu sezona v neděli skončila, v areálech Ski bižu se bude lyžovat ještě celý týden. „Co se týče celkové návštěvy, tak se budeme blížit k maximu a co se týče peněz, tak budeme mít nejlepší sezonu vůbec," řekl Bažant. Dobrá sezona jim podle něj pomůže zaplatit závazky odložené po loňské sezoně, kdy se ve skiareálech nesmělo lyžovat kvůli vládním koronavirovým opatřením. 

Pro největší skiarál v kraji, který je v krkonošské Rokytnici nad Jizerou, bude letošní sezona průměrná. „Návštěvníků evidujeme trochu méně, než by se slušelo, ale i tak jsme spokojení," uvedl ředitel skiareálu Vít Pražák.

Důvodů, proč lyžařů nebylo tolik, je podle něj více. „Leden byl slabší z důvodu počasí, protože přišla velká obleva. A promítaly se i další vlivy, co jsou ve společnosti, jako je inflace a zdražení energií a pohonných hmot," dodal. Ani v Rokytnici sezona zatím neskončila. Podle Pražáka je sněhu zatím dostatek a v provozu zůstanou, dokud bude zájem mezi lidmi o lyžování.

Za dobrou považuje letošní zimní sezonu i starosta krkonošského Benecka Jaroslav Mejsnar. „Jsme nadmíru spokojení, jen trochu leden byl špatný, jak pořád pršelo a měnilo se počasí, ale únor byl výborný a březen pořád také dobrý," uvedl. Také na Benecku sezona dál pokračuje.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB Ještěd – Hory za rohem

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Liberecký kraj, Ještěd, lyžování, Rokytnice nad Jizerou, večerní lyžování, Benecko, Nová Skalka, Jaroslav Mejsnar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Některé skiareály v Libereckém kraji měly letos rekordní návštěvnost. Úspěch přineslo i večerní lyžování  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.