Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Dráha pro kolečkové brusle ve Vesci bude mít nový povrch. Zafinancuje ho město i kraj

Sportovci navštěvující sportovní areál ve Vesci se mohou těšit na nový asfaltový povrch na dráze pro kolečkové lyže a in-line brusle. Financovat jej bude Statutární město Liberec a Liberecký kraj, náklady si rozdělí rovným dílem.

„Dlouhodobou snahou Libereckého kraje je budování nových sportovišť a péče o ty stávající, proto jsem moc rád, že Rada Libereckého kraje vyčlenila v krajském rozpočtu tři miliony korun na rekonstrukci asfaltových drah ve sportovním a rekreačním areálu ve Vesci,“ uvedl náměstek hejtmana pro oblast školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti Dan Ramzer.

Vesecký sportovní areál je místo nadregionálního významu, rozdělení investice na jeho vylepšení vychází z neformální dohody mezi samosprávami Liberce a Libereckého kraje.

„Domluvili jsme se Statutárním městem Liberec, že o náklady na nový asfalt se podělíme rovným dílem. Pokud se náklady vyšplhají například na 4 miliony korun, Liberec zaplatí dva miliony a Liberecký kraj také dva miliony korun,“ dodal Ramzer.

Ve sportovním areálu ve Vesci se konají nejen sportovní, ale i kulturní akce. Areálu využívají rekreační i profesionální sportovci z celého kraje. Mnoho sportovních klubů z oblasti zimních sportů v něm má možnost realizovat letní přípravu.

Často do něj zavítají třeba mladí běžci na lyžích z TJ Dukla Liberec, která je v současnosti nejúspěšnějším klubem v České republice v běhu na lyžích. „Díky opravenému povrchu dráhy se zvýší bezpečnost pro profesionální i rekreační sportovce,“ uzavřel Ramzer.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB Rekreační a sportovní areál Vesec

Štítky Liberecký kraj, Vesec, sportovní areál, rekonstrukce, Liberec, Dan Ramzer, Dukla Liberec, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dráha pro kolečkové brusle ve Vesci bude mít nový povrch. Zafinancuje ho město i kraj  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.