Počasí dnes25 °C, zítra21 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Debata o válce na Ukrajině. U Fryče vystoupí šéfredaktorka Ukrajinského žurnálu Lenka Víchová

Zajímavou debatu slibuje na úterní podvečer liberecké Knihkupectví Fryč. Vystoupí tam ukrajinistka Lenka Víchová, která je také šéfredaktorkou Ukrajinského žurnálu. Přednáška a následná debata startují v 18 hodin.

Obsahem přednášky bude i osoba ukrajinského prezidenta Zelenského, a to nejen jeho silné, ale i slabší stránky. Podle Víchové si zaslouží uznání za to, že po začátku invaze na Ukrajině zůstal. „Zaslouží uznání, protože neutekl, když invaze začala, nekapituloval, i když to vypadalo hned od počátku velmi nebezpečně,“ řekla Víchová v podcastu Alexandra Mitrofanova.

To nejtěžší ho ale podle ukrajinistky čeká až po válce, protože už před ní se podle ní vměšoval do věcí, které nebyly v jeho kompetenci. Problematické v poválečných jednáních by podle ní mohl být i neustálý tlak na spojence a vyčítání jejich chyb.

Dalším bodem debaty bude i situace v těch částech Ukrajiny, odkud se ruská armáda stáhla. Podle Víchové se v některých městech děly věci, na které slova nestačí. „Z rozhovorů s kolegy a informací vojenských lékařů se zdá, že tato zvěrstva nebyla páchána náhodně, ale že šlo o metodickou práci. Stejný rukopis v různých městech, stejné válečné zločiny a velmi pravděpodobně i zločiny proti lidskosti,“ uvedla Víchová na facebooku.

Mluvit se bude i o tom, jak které země reagují na válku na Ukrajině. Přednáška začíná v 18 hodin v prvním patře knihkupectví.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Tomáš Vích

Štítky Ukrajina, válka, debata, fryč, víchová, ruská invaze na Ukrajinu, přednáška, Volodymyr Zelenskyj, Alexandr Mitrofanov, Ozbrojené síly Ruské federace, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Debata o válce na Ukrajině. U Fryče vystoupí šéfredaktorka Ukrajinského žurnálu Lenka Víchová  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.