Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na Ještědu uklidí před letní sezónou sjezdovky. Dobrovolníci dostanou skipasy i oběd zdarma

Skiareál na Ještědu pořádá již v pátek 13. května tradiční úklidovou akci ZELENÝ JEŠTĚD. Kromě dobrého pocitu získají všichni dobrovolníci za pomoc s úklidem sjezdovek a okolí jednodenní skipas na příštím zimní sezónu zdarma. Odměnou bude i oběd v novém Après-ski baru Nová Skalka. Není to ale jediný úklid, o víkendu se budou také v rámci Ukliďme Jizerky uklízet Jizerské hory.

„Cílem akce je zapojit Liberečany i další dobrovolníky z okolí, kterým není stav ještědské přírody lhostejný, do úklidu našich sjezdovek, lesa a přilehlých cest před hlavní letní sezónou. Jedná se zejména o sběr odpadků a jiných pohozených věcí, které se zde za celou zimu nahromadily a které do přírody nepatří,“ uvedl v tiskové zprávě ředitel Skiareálu Ještěd Jakub Hanuš s tím, že úklidová akce ZELENÝ JEŠTĚD odstartuje v 8 hodin ráno registrací dobrovolníků, v 9 hodin všichni vyjedou nahoru a zahájí úklid.

„Konec akce plánujeme na dvanáctou hodinu, kdy všem za pomoc nabídneme oběd včetně nápoje. Dobrovolníky navíc odměníme jednodenním skipasem na příští zimní sezónu,“ dodal.

Dobrovolníci na akci ZELENÝ JEŠTĚD se mohou dopředu registrovat na e-mailové adrese info@skijested.cz. Pro všechny, kteří přijdou uklízet, budou připraveny rukavice a pytle na odpad.

Lidé již mohou na Ještědu otestovat letní aktivity. Skiareál nabízí návštěvníkům dobrodružné naučné stezky, terénní tříkolky či SUV koloběžky, oblíbený Ještěd Bikepark se sjezdovými tratěmi všech obtížností nebo Fun Zone se spoustou atrakcí pro děti. Sedačková lanovka Skalka vozí v květnu návštěvníky na ještědský hřeben v pravidelných intervalech od pátku do neděle.

Uklízet se bude i o víkendu v Jizerských horách. Dobrovolníkům stačí vyzvednout pomůcky - buď předem v infocentrech nebo v den konání na významných parkovištích, a pak si naplánují výlet po Jizerských horách a po cestě sbírají odpadky. Ty pak zanechají na dopravně dobře dostupném místě a nahlásí jejich polohu pořadatelům. V celém následujícím týdnu se pak odpad z hor sváží.

„Každý rok se zapojí stovky lidí a jejich nadšení a odhodlání udržet hory čisté nám ukazuje, že to má smysl,“ uvedla ředitelka Společnosti pro Jizerské hory Kateřina Bednářová„Důležité je pro nás také zapojení škol a dětských kolektivů, protože vnímáme i výchovnou funkci celé akce."

Ohodnoť článek

Autoři | Tisková zpráva | Foto Skiareál Ještěd

Štítky Ještěd, úklid, liberec, skipasy ukliďme česko, sjezdovka, skipas, Jizerské hory, Nová Skalka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Ještědu uklidí před letní sezónou sjezdovky. Dobrovolníci dostanou skipasy i oběd zdarma  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.