Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

VÍKEND PODLE DRBNY: mořské plody na přehradě, rodinný program ve Vesci a Studánka Fest

Víkendové akce jsou tentokrát opravdu rozmanité. Čeká vás hudební rock-metalový festival, ale také antický festival pro milovníky historie, ochutnávka plodů moře nebo zábavný program pro rodiny ve veseckém areálu.

Pátek:

Už tento pátek startuje na hřišti v Krásné Studánce Studánka Fest; festival s pořádnou náloží těch nejlepších kapel, které československá rock-metalová scéna nabízí: Dymytry, Alkehol Citron, Komunál, Rain, Motorband, The remedy. Dangar six, Morčata na útěku, De bill heads, Hanz´s fuckers a další.

Až do neděle je v Liberci k vidění Legiovlak. Nádraží Liberec je sedmou zastávkou legionářského vlaku při jeho letošním putování po městech ČR. Široké veřejnosti je Legiovlak v Liberci přístupný zdarma, ve všední dny od 8:00 do 18:00 a o víkendu mezi 9:00–19:00. Komentované prohlídky pro veřejnost se konají ve všední dny od 14:00, o víkendech pak každou celou hodinu.

Sobota: 

Na nám. Dr. E. Beneše se koná Jarní jízda veteránů od 9:00 do 11:30. Jedná se o výstavu a jízdu veteránů pro vozidla do roku 1950. Sraz je v 9 hodin před radnicí.

Archeoskanzen Curia Vítkov v Horním Vítkově u Chrastavy vás zve na tradiční Antický festival GLADIUS: římští legionáři, Keltové, Germáni a gladiátoři, historický tábor, prohlídka areálu hradiště Curia Vítkov, závěrečné představení a program pro diváky s dětmi. Akce probíhá od 10:00 do 17:00. 

Máte chuť na mořské plody? Na jablonecké přehradě pro vás Seafood by Maare připraví třeba kalamáry, krevety i chobotnice, nebo si můžete pochutnat na nějaké té rybě – vše z grilu na dřevěném uhlí. Chybět nebudou ani oblíbené předkrmy jako tataráčky nebo třeba chobotnicový salát. Najdete je u občerstvení Létající pivo od 12:00 do 20:00. 

Grandhotel Zlatý Lev zve na prohlídku libereckého podzemí do krytu civilní obrany od 17:00. Rezervace na tel.: 602765986.

Neděle:

Rekreačně-sportovní areál Vesec pořádá akci pro rodiny s dětmi; čeká je den plný zábavy, hudby a atrakcí. Program je vhodný pro rodiny s nejmenšími dětmi, pro školáky i středoškoláky a proběhne od 10:00 do 18:00.  

Na louce u Nisy se konají od 10:00 do 17:00 Tatrhy a Krajský EKO den. Tatrhy jsou putovní trhy, kde najdete směs všeho možného. Budou vás inspirovat, nabídnou dobré jídlo a pití, nakoupíte si krásné věci od místních výrobců, poklady pak najdete v bleší části trhů a spoustu dalšího.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB Seafood by Maare

Štítky Liberecký kraj, víkend, akce, tipy, přehrada, děti, festival, zábava, veteráni, rodina, Liberec, mořské plody, Motorband, Česko, Liberec XXXI-Krásná Studánka, Curia Vitkov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VÍKEND PODLE DRBNY: mořské plody na přehradě, rodinný program ve Vesci a Studánka Fest  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.