Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Svátku koní na Semilsku se zúčastnila i liberecká jízdní policie. V čele průvodu nesla prapory

V Lomnici nad Popelkou se v červnu konala akce pro všechny milovníky koní. Tentokrát na místě nechyběla ani jízdní policie Libereckého kraje, která ukázala návštěvníkům něco ze své činnosti. Ve slavnostním průvodu mohli přihlížející spatřit kočárová spřežení i jednotlivce a následně mnohá vystoupení.

Letos již 16. ročník jedné z největších akcí v Libereckém kraji s názvem Já mám koně se konal 4. června v Lomnici nad Popelkou. V Tyršově parku se sešly desítky chovatelů. „Do malebného městečka dorazilo více jak padesát chovatelů koní, aby se připravili na slavnostní průvod městem," uvedla Vladimíra Šrýtrová, koordinátorka prevence KŘP LK. 

Westernová show, ukázka policejní činnosti i drezurní vystoupení

V sobotu dopoledne vyjel průvod v čele s policejními koňmi a známým hercem a milovníkem koní Václavem Vydrou. Projel Pivovarskou ulicí na autobusovém nádraží, pokračoval na Husovo náměstí a následně se vrátil do Tyršova parku. Tam proběhlo slavnostní přivítání všech zúčastněných, žehnání koním a oficiální zahájení slavnosti. 

Na programu byla k vidění řada zajímavých vystoupení. „Václav Vydra předvedl novinky ze svého výcviku koní, nechyběla westernová show, dále známá chovatelka Vendula Šponarová s drezurním vedením dvou fríských koní a také jako černá agentka s tančícím fríským koněm Tajfun," sdělila Šrýtrová. 

Pro jízdní policii Libereckého kraje to byla premiéra. Nedávno založený oddíl mohl na místě předvést ukázku své činnosti a měl tu čest nést prapory v průvodu. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Liberecký kraj, jízdní policie, koně, Lomnice nad Popelkou, já mám koně, průvod, vozatajství, policie, okres Semily, Václav Vydra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Svátku koní na Semilsku se zúčastnila i liberecká jízdní policie. V čele průvodu nesla prapory  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.